Στο FoodLife μιλάει o κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, Διευθυντής Ποιοτικού Ελέγχου και Έρευνας & Ανάπτυξης της ΕΖΑ

Της Ρομίνας Νικηφόρου

Τα «σημάδια» της ανοδικής τάσης που παρατηρείται στην κατηγορία της μπύρας χωρίς αλκοόλ και στην ελληνική αγορά, είδε η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης, η οποία προχώρησε σε επένδυση ύψους περίπου μισού εκατ. ευρώ για τη δημιουργία, τον περασμένο χρόνο, νέας μονάδας για την παραγωγή της.

Φέτος η νέα μονάδα παραγωγής μπύρας χωρίς αλκοόλ της εταιρείας είναι σε πλήρη λειτουργία και πρόσφατα μάλιστα η ΕΖΑ απέσπασε το βραβείο bronze στην κατηγορία «Καινοτομία και Δημιουργικότητα» στα Manufacturing Excellence Awards 2022. Σημειώνεται δε πως η ΕΖΑ είναι η μοναδική ελληνική εταιρεία στον κλάδο της που διαθέτει αντίστοιχη μονάδα παραγωγής.

Όπως εξηγεί στο FoodLife o κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, Διευθυντής Ποιοτικού Ελέγχου και Έρευνας & Ανάπτυξης της ΕΖΑ, πρόκειται για μία πρωτοποριακή γραμμή, »με τεχνολογία που στηρίζεται στην κλασματική απόσταξη». Ουσιαστικά δηλαδή, στο ημι-έτοιμο προϊόν της μπύρας, απομονώνεται ο ζύθος από το αλκοόλ για να παραχθεί η μπύρα χωρίς αλκοόλ.

Ο κ. Παπαδόπουλος σημειώνει πως παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στροφή του ενδιαφέροντος των καταναλωτών σε διαφορετικές γεύσεις μπύρας όπως αντίστοιχα και στη μπύρα χωρίς αλκοόλ. Η οποία προσφέρει εναλλακτική επιλογήσε εκείνους που δεν καταναλώνουν αλκοόλ αλλά και όσους θέλουν να βγουν, να πιουν και επιστρέψουν με το αυτοκίνητό τους,με ασφάλεια.

«Η ανοδική τάση σε αυτή την κατηγορία  δεν είναι αμελητέα και βλέπουμε τα σημάδια στην αγόρα. Εξάλλου η  ΕΖΑ ως εταιρεία και ο πρόεδρός ο κ. Συριανός, ενθαρρύνουν γενικότερα την καινοτομία» σημειώνει μεταξύ άλλων ο κ. Παπαδόπουλος.

Σημειώνεται πως την προηγούμενη επταετία η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης προχώρησε σε επενδύσεις συνολικού ύψους 30 εκατ. ευρώ. Ανάμεσα τους και η επένδυση 10 εκατ. ευρώ για την παραγωγή γυάλινων συσκευασιών και εκείνη για τη γραμμή παραγωγής των κουτιών αλουμινίου ύψους 5 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις