«Ελληνικό Απόσταγμα 2024»: Ένα ταξίδι στον θαυμαστό κόσμο του ελληνικού αποστάγματος

Στη φετινή διοργάνωση την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024 συμμετέχουν 30 επιχειρήσεις
14:30 – 15:30
«Σύνδεσμος Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων & Αλκοολούχων Ποτών: 30 χρόνια προσφοράς. Επετειακή εκδήλωση»
Αναφορά, στην πρόοδο/εξέλιξη του κλάδου της ελληνικής ποτοποιίας /αποσταγματοποιίας καθώς και τη συνεισφορά του Συνδέσμου με τις δράσεις του, τόσο προς την Ελληνική Διοίκηση, όσο και προς τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη προάσπιση και προώθηση των συμφερόντων του κλάδου.
Χαιρετισμός: Χάρης Θεοχάρης, Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών (TBC)
Ομιλητές: Άγγελος Ρέντουλας (δημοσιογράφος ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ) Χάρης Μαυράκης, Νίκος Κατσάρος, Δημήτρης Σπέντζας
16:00 – 17:00
«Κλασικά κοκτέιλ με ελληνικό twist»
Δύο εμβληματικά μπαρ της Αθήνας , παρουσιάζουν το καθένα τη δική τους εκδοχή κλασικών κοκτέιλ βασισμένα σε ελληνικά αποστάγματα, όπως: ούζο, τσίπουρο, λικέρ, αποστάγματα σταφυλής, τζιν κ.ά. Θα γίνει προβολή video με τον τρόπο παραγωγής των κοκτέιλ και θα ακολουθήσει συζήτηση.
Συντονιστής: Μπάμπης Δούκας (Διευθυντής Esquire Greece & δημοσιογράφος Athinorama).
Συμμετέχουν οι bartenders: Θάνος Προυναρούς (Baba au Rum) και Σπύρος Κερκύρας (42 Barstronomy).
18:00 – 19:00
«Οι Δρόμοι των Αποσταγμάτων»
Οι Δρόμοι των Αποσταγμάτων αποτελούν μια πρωτοβουλία του Σ.Ε.Α.Ο.Π., η οποία περιλαμβάνει την ανάδειξη των επισκέψιμων ποτοποιείων – αποσταγματοποιείων και τη διασύνδεσή τους με τον γαστρονομικό τουρισμό.
Χαιρετισμός: εκπρόσωπος Υπ. Τουρισμού(TBC)
Ομιλητές: Νόπη Ρωμανίδου, Γιάννης Βαρβαγιάννης, Βασίλης Παπαγιαννάκος
Συντονίστρια: Νέλλη Καλαμαρά (Food & Leisure Editor in Chief DPG Digital Media).
Ωδείο Αθηνών, Φουαγιέ Τεχνών (Ρηγίλλης & Βασ. Γεωργίου Β΄ 17-19, Αθήνα 106 75)
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις