Ένα ακόμη βήμα στο πλαίσιο της προσπάθειας πάταξης των φαινομένων αισχροκέρδειας

Την δυνατότητα να υποβάλλουν τις καταγγελίες τους όταν εντοπίζουν κρούσματα απόκρυψης αποθεμάτων και φαινόμενα αισχροκέρδειας στην πώληση ζωοτροφών και άλλων αγροτικών εφοδίων έχουν την δυνατότητα οι παραγωγοί. Στο πλαίσιο αυτό και για την περαιτέρω βελτίωση της αποτελεσματικότητας των ελέγχων στην αγορά, οι παραγωγοί μπορούν να στέλνουν τις καταγγελίες τους στις ακόλουθες ηλεκτρονικές διευθύνσεις: 1. [email protected], 2. [email protected]

Τα e-mail για καταγγελίες που αφορούν φαινόμενα αισχροκέρδειας στην πώληση ζωοτροφών

Σε κοινό δελτίο των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Ανάπτυξης αναφέρεται: “Η προσπάθεια αντιμετώπισης των αθέμιτων εμπορικών πρακτικών και της αισχροκέρδειας σε όλο το φάσμα της αγοράς είναι συνεχής από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Στο πλαίσιο αυτό και για την περαιτέρω βελτίωση της αποτελεσματικότητας των ελέγχων στην αγορά, επισημαίνεται ότι οι παραγωγοί έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν τις καταγγελίες τους περί κρουσμάτων απόκρυψης αποθεμάτων και αισχροκέρδειας στην πώληση ζωοτροφών και άλλων αγροτικών εφοδίων, στις ακόλουθες ηλεκτρονικές διευθύνσεις: [email protected],  [email protected]”.

Πρόκειται για μια ακόμη από τις προσπάθειες της κυβέρνησης για την αποτροπή των ενεργειών αισχροκέρδειας σε μια εποχή που υπάρχει κίνδυνος για τα αποθέματα σιτηρών και ζωοτροφών λόγω του πολέμου μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας. Για την αντιμετώπιση αυτών των πρακτικών πρόσφατα ψηφίστηκε στην Βουλή η διάταξη του υπουργείου Ανάπτυξης που αφορά στην δημοσιοποίηση των ονομάτων αλυσίδων σούπερ μάρκετ, οι οποίες διαπιστώνεται ότι αποκομίζουν παράνομα κέρδος, λειτουργώντας με υψηλότερα περιθώρια κέρδους του επιτρεπόμενου από τη νομοθεσία.

Διαβάστε επίσης:

Αισχροκέρδεια: Έρχεται διάταξη για την δημοσιοποίηση των εταιρειών που κερδοσκοπούν

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις