Ο ιδρυτής της εταιρείας βιολογικών προϊόντων, Κώστας Παπαδόπουλος, στο FoodLife.

O ΒιοΑγρός, με έδρα την Κρύα Βρύση της Πέλλας, είναι μια εταιρεία που δραστηριοποιείται εδώ και 32 χρόνια στην παραγωγή και την διακίνηση βιολογικών προϊόντων. Κατά την πρώτη δεκαετία, από το 1990 έως το 2000, η εταιρεία πραγματοποιούσε μόνο παραγωγή φρούτων και λαχανικών κάνοντας εξαγωγές στις κεντρικές αγορές της Ευρώπης, ενώ προς το τέλος της δεκαετίας του 90′ άρχισε να δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα.

Ο ιδρυτής της εταιρείας, Κώστας Παπαδόπουλος, μίλησε στο FoodLife για τα προϊόντα και τις δραστηριότητες του ΒιοΑγρού: “Ακολουθώντας πάντα με πίστη την στρατηγική των προϊόντων ιδιαίτερης προστιθέμενης αξίας στα οποία η χώρα μας έχει ένα πολύ σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα εξαιτίας της μοναδικής θέσης της στον κόσμο και του μικροκλίματός της. Τα βιολογικά προϊόντα είναι η κορυφαία κατηγορία των προϊόντων ιδιαίτερης προστιθέμενης αξίας και με αυτά ασχολήθηκε η εταιρία από την αρχή. Μέσα σε τριάντα χρόνια δημιουργήσαμε μια γκάμα 2000 κωδικών που είναι προϊόντα από τους καλύτερους παραγωγούς σε όλο τον κόσμο. Δίνουμε βαρύτητα στα ελληνικά προϊόντα και στην προστιθέμενη αξία που μένει στην χώρα.

Φέρνοντας προίόντα από το εξωτερικό φροντίζαμε η προστιθέμενη αξία να μένει στην Ελλάδα, να δίνει δουλειά σε εργατικά χέρια και να τονώνει την ελληνική οικονομία. Με αυτό το σκεπτικό, δημιουργήσαμε δύο μεγάλα κέντρα διανομής, ένα στην Αθήνα και ένα στην Θεσσαλονίκη και από αυτά καθημερινά διοχετεύουμε μια γκάμα 2000 κωδικών σε 300 σημεία.

Κάνουμε πολύ σχολαστικές αναλύσεις στο σύνολο των προϊόντων μας, διαλέγουμε με προσοχή τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργαζόμαστε ώστε να μένουμε πιστοί στον μότο μας και ο κόσμος να ξέρει τι τρώει”.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις