Στόχος των βραβείων είναι η επιβράβευση των πιο καινοτόμων βιολογικών παραγωγών.

Τα πρώτα ευρωπαϊκά βραβεία βιολογικής παραγωγής θέσπισαν από κοινού η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών, η COPA-COGECA και η IFOAM Organics Europe.

Στόχος των επτά βραβείων είναι η επιβράβευση των καλύτερων και πιο καινοτόμων φορέων βιολογικής παραγωγής στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αποτελούν τα πρώτα βραβεία βιολογικής παραγωγής σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και θεσπίζονται στα πλαίσια του σχεδίου δράσης για την ανάπτυξη της βιολογικής παραγωγής, το οποίο εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 25 Μαρτίου του 2021.

Ο Επίτροπος Γεωργίας, Γιάνους Βοϊτσεχόφσκι δήλωσε σχετικά: «είμαι υπερήφανος που τα ευρωπαϊκά βραβεία βιολογικής παραγωγής γίνονται πραγματικότητα. Εργαζόμαστε σκληρά για τα βραβεία αυτά, τα οποία έρχονται  να συμπληρώσουν την ετήσια ημέρα βιολογικής παραγωγής στην Ε.Ε, που από πέρυσι εορτάζεται στις 23 Σεπτεμβρίου. Η βιολογική παραγωγή είναι και θα παραμείνει πολύ σημαντική για τη μετάβαση σε βιώσιμα συστήματα τροφίμων, ενώ η μετάβαση δεν θα είναι επιτυχής χωρίς τους διάφορους φορείς της αλυσίδας εφοδιασμού βιολογικών προϊόντων. Τα βραβεία αυτά αποτελούν μια εξαιρετική ευκαιρία για να τους τιμήσουμε, προωθώντας παράλληλα παραδείγματα βέλτιστων πρακτικών σε ολόκληρη την ΕΕ. Ενθαρρύνω όλους τους παράγοντες στον τομέα της βιολογικής παραγωγής να υποβάλουν αίτηση».

Οι αιτήσεις των βραβείων θα ξεκινήσουν από τις 25 Μαρτίου και θα διαρκέσουν έως τις 28 Ιουνίου.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις