Μια πρωτότυπη μπύρα, παράδειγμα της κυκλικής οικονομίας.

Της Αμαλίας Σοφιανοπούλου

Στην πόλη Λάτσιο της Ιταλίας, ένας τοπικός παραγωγός μπύρας έχει συνεργαστεί με ελαιοκαλλιεργητές από την Coldiretti, μια κορυφαία ένωση αγροτών, για την παραγωγή της Birra Olea. Τα φύλλα ελιάς είναι το βασικό συστατικό αυτής της μπύρας! Η Coldiretti είπε ότι η παραγωγή της μπύρας απαιτεί εκατοντάδες κιλά φύλλα ελιάς, τα οποία προέρχονται απευθείας από το κλάδεμα των δέντρων που βρίσκονται κοντά στο ζυθοποιείο. Η ένωση πρόσθεσε ότι η μπύρα από φύλλα ελιάς είναι παράδειγμα κυκλικής οικονομίας αλλά και τοπική σπεσιαλιτέ.

Μπύρα από φύλλα ελιάς: Η νέα, πρωτότυπη δημιουργία των Ιταλών 

«Τα τελευταία χρόνια, εργαζόμαστε για να παράγουμε τις μπύρες μας χρησιμοποιώντας μόνο 100 τοις εκατό ιταλικά συστατικά. τα περισσότερα από τα οποία παράγονται από το ζυθοποιείο», δήλωσε ο Claudio Lorenzini, ιδιοκτήτης της ζυθοποιίας Alta Quota στο Rieti και εφευρέτης της Birra Olea. «Ταυτόχρονα, εστιάζουμε στις μπύρες που μπορούν να αντιπροσωπεύουν την επικράτειά μας».

Το γευστικό προφίλ του τελικού προϊόντος έχει μια καπνιστή γεύση, την οποία η ζυθοποιία αποδίδει στα φύλλα ελιάς. Η χρήση των φύλλων στη διαδικασία παρασκευής σημαίνει επίσης ότι η μπύρα περιέχει πολυφαινόλες, ισχυρά αντιοξειδωτικά. Τα φύλλα παίζουν επίσης ρόλο στην εξισορρόπηση της πικρίας και της οξύτητας της μπύρας. Άλλα πρόσθετα συστατικά είναι το νερό, η βύνη κριθαριού, η βύνη σιταριού, ο λυκίσκος και η μαγιά.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις