Τι αποκαλύπτει η έρευνα της Pricefox για τα ακριβότερα τυλιχτά της Αττικής

Κάθε προηγούμενο ξεπέρασαν οι τιμές στο σουβλάκι τον Ιούνιο, γεγονός που επιβεβαιώνει η νέα έρευνα της Pricefox. Οι ανατιμήσεις στο παραδοσιακό μας έδεσμα είχαν ήδη ξεκινήσει από τον Μάρτιο αφού οι αυξήσεις στην ενέργεια και τις πρώτες ύλες δεν θα μπορούσαν να αφήσουν ανεπηρέαστο τον κλάδο. Ωστόσο, το ράλι των ανατιμήσεων στο σουβλάκι δεν σταματά αφού αυτόν τον μήνα παρατηρούνται αυξήσεις που διαμορφώνουν την τιμή μέχρι και τα 5 ευρώ!

Ενδεικτικά η μέση τιμή στην χώρα για ένα τυλιχτό ανέβηκε από 2,5 ευρώ το 2021, σε 3,5 ευρώ τον Ιούνιο του 2022 με τις τιμές σε συγκεκριμένες γειτονιές να ξεπερνούν και τα 4 ευρώ. Το τυλιχτό με κοτόπουλο κινείται σε τιμές από 1,85 ευρώ έως 5,80 ευρώ, το τυλιχτό με χοιρινό από 1,85 ευρώ έως 5,90 ευρώ, το τυλιχτό με μπιφτέκι από 1,9 ευρώ έως 5,7 ευρώ και το τυλιχτό με ντόνερ από 2,9 ευρώ έως 4,5 ευρώ το ένα.

Σε ποιες περιοχές της Αθήνας οι τιμές στο σουβλάκι έχουν εκτοξευτεί

Στα 3,5 ευρώ έχει εδραιωθεί η τιμή του τυλιχτού στην Αθήνα ενώ από γειτονιά σε γειτονιά οι τιμές αλλάζουν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Κολωνάκι όπου μπορείς να βρεις την παραδοσιακή πίτα γύρο με 5,9 ευρώ! Σε Ομόνοια, Ίλιον και Αχαρνές οι καταναλωτές μπορούν να βρουν τις χαμηλότερες τιμές οι οποίες προς το παρόν στις περιοχές αυτές κινούνται στο 1,9 ευρώ κατά μέσο όρο.

Στα Μελίσσια συναντά κανείς τα πιο ακριβά τυλιχτά με την μέση τιμή να κυμαίνεται στα 3,71 ευρώ το τυλιχτό. Ακολουθούν με μικρή διαφορά τα Βριλήσσια. Την 5άδα της ακρίβειας στο τυλιχτό συμπληρώνουν η Γλυφάδα και η Νέα Ερυθραία με μέσες τιμές στο τυλιχτό άνω των 3,70 ευρώ.

Ευτυχώς, υπάρχουν ακόμη περιοχές οι οποίες διατηρούν τις τιμές τους σε χαμηλά επίπεδα. Στο Κερατσίνι θα βρει κανείς τυλιχτό με 2 ευρώ ενώ σε Παλαιό Φάληρο, Γκάζι, Σταθμό Λαρίσης και Ομόνοια οι τιμές πέφτουν κάτω των 2,8 ευρώ το τυλιχτό.

Η εικόνα στην υπόλοιπη Ελλάδα

Η μέση τιμή για το σουβλάκι στην Θεσσαλονίκη έχει σκαρφαλώσει στα 3,54 ευρώ ενώ φτάνουν μέχρι και τα 5 ευρώ. Στην Πάτρα το τυλιχτό  ξεπερνάει τον Ιούνιο τα 3 ευρώ το ένα. Το φθηνότερο τυλιχτό στην Πάτρα κοστίζει 1.95 ευρώ με το ακριβότερο τυλιχτό 4,2 ευρώ! Την ίδια στιγμή στην Λάρισα θα βρεις ένα από τα ακριβότερα σουβλάκια της Ελλάδας καθώς η μέση τιμή έχει διαμορφωθεί στα 3,14 ευρώ ενώ μπορεί να φτάσει και τα 5 ευρώ.  Στον Βόλο η μέση τιμή του τυλιχτού σκαρφάλωσε στα 3 ευρώ το ένα ενώ στην Κρήτη αγγίζει τα 3,62 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Αυτό είναι το πιο ακριβό σουβλάκι του κόσμου που κοστίζει 17 ευρώ!

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις