Εκτιμήσεις για το πόσο θα κοστίσει το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας.

Έπειτα από δύο χρόνια καραντίνας και περιορισμών, οι καταναλωτές είναι έτοιμοι να γιορτάσουν τη φετινή Καθαρά Δευτέρα όπως παλιά. Από νωρίς, παρατηρήθηκαν ουρές σε καταστήματα που πωλούν προϊόντα για το Σαρακοστιανό τραπέζι, με τους πελάτες να επισημαίνουν ότι οι τιμές ήταν αρκετά “τσιμπημένες”. Άλλωστε, το γενικότερα κύμα ανατιμήσεων δεν θα μπορούσε να μην αγγίξει και τα σαρακοστιανά εδέσματα.

Πιο συγκεκριμένα, η τιμή της λαγάνας αυξήθηκε κατά 15% φέτος εξαιτίας των αυξήσεων σε ενέργεια και πρώτες ύλες. Ελαφρά αύξηση παρουσιάζουν και οι χαλβάδες με τις τιμές να ξεκινούν από 8,5 και να φτάνουν έως 18 ευρώ το κιλό καθώς και τα θαλασσινά με το χταπόδι να κυμαίνεται μεταξύ 16,9 – 18,9 ευρώ το κιλό και το καλαμάρι να πωλείται μεταξύ 17 έως και 22,5 ευρώ. Αντίστοιχες αυξήσεις συναντώνται και στα τουρσιά, τον παραδοσιακό ταραμά και τα ποτά που συνοδεύουν το σαρακοστιανό τραπέζι όπως ούζο και τσίπουρο.

Η Βαρβάκειος Αγορά, η Αγορά του Καταναλωτή στον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών και Αλιείας στου Ρέντη, αλλά και οι φούρνοι και τα ιχθυοπωλεία θα παραμείνουν ανοιχτά από την Κυριακή μέχρι και το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας, ωστόσο η κίνηση των καταναλωτών αναμένεται να είναι συγκρατημένη.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις