Οι εστιάτορες εκτιμούν ότι δεν θα καταφέρουν να αντέξουν στο δύσκολο χειμώνα που έρχεται

Ένα από τα πιο δημοφιλή φαγητά στη Μεγάλη Βρετανία δεν είναι άλλο από τα fish and chips. Τα εστιατόρια που σερβίρουν το “εθνικό” φαγητό των Άγγλων, τον τελευταίο χρόνο κινδυνεύουν με κλείσιμο εξαιτίας του σφοδρού κύματος ακρίβειας που μαστίζει την παγκόσμια οικονομία.

Αιτία του κινδύνου δεν είναι μόνο η μείωση της κατανάλωσης εξαιτίας της οικονομικής αδυναμίας των αγοραστών αλλά κυρίως η αύξηση στις τιμές των πρώτων υλών και συγκεκριμένα των ψαριών, της πατάτας και του σπορέλαιου. Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, οι τιμές αυτών των προϊόντων εκτοξεύτηκαν ενώ η προσφορά σπορέλαιου μειώθηκε κατακόρυφα, απειλώντας τον κλάδο της εστίασης.

εστιατόρια fish and chips

unsplash

Σήμερα οι ιδιοκτήτες εστιατορίων fish and chips έχουν δει τον τζίρο τους να μειώνεται δραματικά και τη ζήτηση να “πέφτει”, ανήμποροι να κάνουν οτιδήποτε για να αποτρέψουν το “λουκέτο” των επιχειρήσεων του. Θεωρώντας αδύνατη τη μετακύλιση του κόστους στους καταναλωτές, μόνη ελπίδα έχουν τη στήριξη της κυβέρνησης και τη μείωση του ΦΠΑ προκειμένου όπως περιγράφουν “να βγει ο δύσκολος χειμώνας”.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις