Στις επιχειρήσεις επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 25.000 ευρώ

Πρόστιμα σε πέντε πρατήρια υγρών καυσίμων που έπεσαν στα δίχτυα της ΔΙΜΕΑ ανακοινώθηκαν εχθές. Όπως διαπιστώθηκε, τα συγκεκριμένα πρατήρια παραβίαζαν τις κείμενες διατάξεις περί αθέμιτης κερδοφορίας (Νόμος 4818/2021). Στις επιχειρήσεις επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 25.000 ευρώ, με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη. Σύμφωνα με την Διϋπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς, τρία από τα πρατήρια ήταν στην Καλαμάτα, ένα στην Αττική κι ένα στην Πρέβεζα. Ειδικότερα, πωλούσαν diesel κίνησης και αμόλυβδη βενζίνη σε τιμή υψηλότερη της θεωρητικής τιμής πώλησης.

Συνεχίζονται οι έλεγχοι της ΔΙΜΕΑ: Πρόστιμα σε πέντε πρατήρια καυσίμων

Ο  υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης είχε δηλώσει στις αρχές της εβδομάδας: «Αυτή την εβδομάδα συνεχίζουμε ασταμάτητα τους ελέγχους για την αισχροκέρδεια στα καύσιμα. Και σήμερα υπέγραψα νέα σχετικά πρόστιμα και έως το τέλος της εβδομάδας θα υπογράψω και αρκετά ακόμη. Στέλνουμε σαφές μήνυμα σε όλους να μην εκμεταλλευθούν την κατάσταση για να κερδίσουν!». Επιπλέον, είχε αναφερθεί με νούμερα στις επιχειρήσεις που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την δυσμενή κατάσταση και να καρποφορήσουν λέγοντας:

«Η υπηρεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ΔΙΜΕΑ τις τελευταίες μέρες έχει ελέγξει: 137 πρατήρια καυσίμων. Έχει ολοκληρώσει την επεξεργασία των στοιχείων για τα 64. Βρέθηκαν παραβάσεις αθέμιτης κερδοφορίας σε 17. Χωρίς παράβαση τα 47. Υπό επεξεργασία τα 73. Παραβατικότητα στο 26%. Συνεχίζουμε». Οι έλεγχοι της ΔΙΜΕΑ θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες προκειμένου να διασφαλιστεί πως τα φαινόμενα αισχροκέρδειας θα σταματήσουν.

Διαβάστε επίσης: 

Άδωνις Γεωργιάδης: Ένα στα τέσσερα πρατήρια κερδοσκοπεί – Συνεχίζονται οι έλεγχοι

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις