Την περασμένη εβδομάδα, το πετρέλαιο σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων δύο ετών.

Σημαντική άνοδο μέχρι και 18% σημείωσαν οι τιμές του πετρελαίου μπρεντ, αγγίζοντας πρόσκαιρα και τα 139 δολάρια, αφότου οι ΗΠΑ έκαναν γνωστό ότι εξετάζουν την απαγόρευση των εισαγωγών από τη Ρωσία ακόμα και χωρίς τη συμμετοχή των συμμάχων στην Ευρώπη, τουλάχιστον σε πρώτη φάση.  Την ίδια στιγμή traders ποντάρουν ακόμα και σε άνοδο του πετρελαίου πάνω από τα 200 δολάρια το βαρέλι πριν από τα τέλη του Μαρτίου, όπως δείχνουν τα προθεσμιακά συμβόλαια.

Αυτή την ώρα, το μπρεντ έχει περιορίσει τα κέρδη του στο 9,9%, στα 129,8 δολάρια το βαρέλι.

Ο Λευκός Οίκος βρίσκεται σε συζητήσεις με τους Ευρωπαίους συμμάχους για μία απαγόρευση των εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου, προκειμένου να ενταθεί η οικονομική πίεση στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, είπε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν μιλώντας στο NBC.

Μέχρι πρότινος, οι ΗΠΑ δίσταζαν να προχωρήσουν σε απαγόρευση των εισαγωγών από τη Ρωσία, καθώς φοβούνταν για τις επιπτώσεις που θα έχει η αύξηση των τιμών στους καταναλωτές. Όμως, οι αγοραστές και οι traders αρνούνται να αγοράσουν ρωσικό πετρέλαιο, με αποτέλεσμα στην πράξη να ισχύει ένα άτυπο εμπάργκο.

Την περασμένη εβδομάδα, το πετρέλαιο σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων δύο ετών, με την JP Morgan να προβλέπει ότι οι τιμές θα κλείσουν τη χρονιά στα 185 δολάρια το βαρέλι εάν η διατάραξη των ρωσικών προμηθειών συνεχιστεί.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις