Η αλυσίδα κλείνει όλα τα εστιατόρια της και πουλά το σύνολο των δραστηριοτήτων της

Λουκέτο και στα 850 εστιατόρια του βάζει ο κολοσσός του fast food McDonald’s στη Ρωσία ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Η εταιρεία ανακοίνωσε πως σταματά την λειτουργία των καταστημάτων σε όλη την χώρα και πουλά της μετοχές της. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο όμιλος επιθυμεί να πουλήσει το σύνολο του ρωσικού του χαρτοφυλακίου σε εγχώριο παίκτη αλλά έως την αριστοποίηση της συναλλαγής, δεσμεύεται να συνεχίσει να πληρώνει και τους 62.000 υπαλλήλους που εργάζονταν στα καταστήματα ενώ θέλει να διασφαλίσει ότι ο μελλοντικός ιδιοκτήτης θα διατηρήσει τους εργαζομένους.

Υπενθυμίζουμε ότι στις 8 Μαρτίου η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι σταματά προσωρινά τις δραστηριότητές της στην Ρωσία έπειτα από την έναρξη των εχθροπραξιών στην Ουκρανία δηλώνοντας: «Η McDonald’s αποφάσισε να κλείσει προσωρινά όλα τα εστιατόριά μας στη Ρωσία και να σταματήσει όλες τις δραστηριότητες στην αγορά. Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τον περιττό ανθρώπινο πόνο που εκτυλίσσεται στην Ουκρανία».

Έπειτα από την οριστική της απόφαση για τερματισμό των δραστηριοτήτων στην Ρωσία, ο κολοσσός των fast food δήλωσε: «Η ανθρωπιστική κρίση που προκλήθηκε από τον πόλεμο στην Ουκρανία και το επακόλουθο απρόβλεπτο οικονομικό περιβάλλον οδήγησαν τη McDonald’s στο συμπέρασμα ότι η συνέχιση των δραστηριοτήτων μας στη Ρωσία δεν είναι πλέον βιώσιμη ούτε συμβαδίζει με τις αξίες μας».

Διαβάστε επίσης: 

Αμερική: Μποϊκοτάζ στην Ρωσική βότκα

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις