Σταδιακά θα μπει στις μεγάλες ελληνικές αλυσίδες σούπερ μάρκετ ενώ σύντομα θα είναι διαθέσιμη και στις διεθνείς αγορές

Είσοδο στον τομέα των φυτικών προϊόντων με τη νέα σειρά PLANTEESE κάνει η ελληνική εταιρεία τυροκομικών προϊόντων ΟΠΤΙΜΑ ΑΕ.

Σημειώνεται πως οι κατηγορίες των φυτικών προϊόντων θεωρούνται διεθνώς, ταχύτατα ανερχόμενες γεγονός που στρέφει όλο και περισσότερες εταιρείες στην είσοδο τους σε αυτές. Μάλιστα παρά το γεγονός ότι τον τελευταίο χρόνο καταγράφεται «φρενάρισμα» συνολικά στην κατανάλωση των προϊόντων φυτικής προέλευσης λόγω των πληθωριστικών πιέσεων, καθώς υπήρχε έτσι κι αλλιώς διαφορά στην τιμή, οι μεγάλοι «παίκτες» συνεχίζουν να επενδύουν σε αυτά, βλέποντας τις θετικές προοπτικές για το μέλλον.

Η ΟΠΤΙΜΑ, έπειτα από πολυετή έρευνα του τμήματος R&της εταιρείας για τη συγκεκριμένη κατηγορία προϊόντων και το κοινό της,  παρουσιάζει την οικογένεια φυτικών προϊόντων PLANTEESE, η οποία δεν περιέχει γαλακτοκομικά, λακτόζη, γλουτένη και φοινικέλαιο, είναι GMO free και φέρει την πιστοποίηση V-label που την καθιστά κατάλληλη για vegans, vegetarians, flexitarians, άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη και τη γλουτένη, αλλά και για όσους νηστεύουν ή αποφεύγουν την κατανάλωση τυροκομικών για άλλους λόγους.

Η οικογένεια Planteese περιλαμβάνει συνολικά 6 κωδικούς: Mozzino τριμμένο και σε φέτες με γεύση mozzarella, Italian Style τριμμένο που μπορεί να αντικαταστήσει οποιοδήποτε σκληρό τυρί, Melty yellow σε φέτες και φρατζόλα με γεύση gouda και Sharp Greek που μπορεί να αντικαταστήσει τα λευκά τυριά.

Η γεύση των PLANTEESE είναι πολύ κοντά σε αυτή των κλασικών τυριών ενώ τα προϊόντα βασίζονται σε ελληνικές συνταγές που έχουν αναπτυχθεί με την τεχνογνωσία και την εγγύηση ποιότητας της ΟΠΤΙΜΑ. Η νέα σειρά θα τοποθετηθεί σταδιακά στις μεγάλες ελληνικές αλυσίδες supermarket ενώ σύντομα θα είναι διαθέσιμη και στις διεθνείς αγορές.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις