Τι σηματοδοτούν για τον όμιλο που ελέγχεται από την  CVC Capital Partners οι εξαγορές επιχειρήσεων τροφίμων 

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΙΣΤΟΥΛΙΑ

Σημαντικές εξαγορές έχει πραγματοποιήσει  ο όμιλος Vivartia, δημιουργώντας ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο ποιοτικών προϊόντων. Πρόσφατα ο όμιλος Vivartia προχώρησε και στην εξαγορά μίας ακόμη εταιρείας με μακρά και επιτυχημένη πορεία στον κλάδο της αγροδιατροφής. Πρόκειται για την εξαγορά του 80% της εταιρείας «Χαλβατζής Μακεδονική», μια εξαγορά η οποία ανακοινώθηκε λίγες ημέρες μετά την γνωστοποίηση ότι η Vivartia απέκτησε το 100% των μετοχών της ηπειρώτικης βιομηχανίας «Δωδώνη».

Ουσιαστικά με την εξαγορά του 80% της «Χαλβατζής Μακεδονική» ο όμιλος Vivartia επιβεβαιώνει το όραμα και τη στρατηγική του για τη δημιουργία ενός ισχυρού Ομίλου τροφίμων με δυναμικά brands. Υπενθυμίζεται ότι στο ΟμιλοVivartia ανήκει και η εταιρεία ΔΕΛΤΑ, η οποία πριν από ένα μήνα, εξαγόρασε την εταιρεία παγωτού ColdSin.

Ισχυρή θέση 

Με αυτές τις κινήσεις ο Όμιλος Vivartia ενισχύει περαιτέρω την ήδη ισχυρή θέση του στον κλάδο των τροφίμων, στην Ελλάδα ενώ παράλληλα ενδυναμώνει την παρουσία του μέσω των προϊόντων του στο εξωτερικό. Η επιλογή της «Χαλβατζής Μακεδονική» μόνο τυχαία δεν είναι. Ο πρωτογενής τομέα έχει σημαντική προοπτική, καθώς όλο και περισσότεροι επιχειρηματίες επενδύουν στην ελληνική γη. Σημειώνεται δε ότι ακόμη και εταιρείες όπως η ΔΕΛΤΑ και η ΔΩΔΩΝΗ που δραστηριοποιούνται στον ίδιο κλάδο, αυτόν της γαλακτοβιομηχανίας, είναι απόλυτα διαχωρισμένες, με ξεχωριστές διοικήσεις και διαφορετική εμπορική πολιτική, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται στο μέλλον να ανοίξει ο δρόμος για ενδεχόμενες συνέργειες.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις