Στα ύψη οι τιμές των γλυκών - Αυξήθηκε και το κόστος της κολοκύθας

Ακριβότερο από ποτέ φαίνεται πως ήταν το Halloween, η αγαπημένη γιορτή των Αμερικανών που πλέον έχει επεκταθεί και σε άλλες χώρες καλώντας τον κόσμο να φορέσει τρομακτικά κοστούμια, να διασκεδάσει και να μοιράσει γλυκά. Ωστόσο, το φετινό Halloween ενδέχεται να άφησε μια… πικρή γεύση σε όσους Αμερικανούς θέλησαν να το γιορτάσουν καθώς σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο Δείκτη Τιμών Καταναλωτή του Γραφείου Στατιστικής Εργασίας, το κόστος των ζαχαρωτών αυξήθηκε κατά 13,1% σε σχέση με πέρυσι, η μεγαλύτερη αύξηση που έχει σημειωθεί από έτος σε έτος.

Αυτές οι αξιοσημείωτες αυξήσεις τιμών οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στο αυξανόμενο κόστος τόσο της ζάχαρης όσο και του κακάο, κρίσιμων συστατικών καραμέλας που έχουν επηρεαστεί από την ξηρασία, τα προβλήματα της αλυσίδας εφοδιασμού και τις διαταραχές που προκαλούνται από τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία.

Επιπλέον, το κόστος μιας μόνο κολοκύθας έχει εκτιναχθεί στα 5,68 $, μια αύξηση 0,76 σεντς $ σε σχέση με τη μέση τιμή του περασμένου έτους. Ο μέσος καταναλωτής φαίνεται πως ξόδεψε 100$ για το Halloween φέτος, κόστος που περιλαμβάνει την αγορά γλυκών, την διακόσμηση και τα κοστούμια. Το NRF εκτιμούσε ότι οι συνολικές δαπάνες για τις διακοπές θα έφταναν τα 10,6 δισεκατομμύρια δολάρια, ένα νέο υψηλό ρεκόρ.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις