Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Νιτσιάκος επενδύει στην παραγωγή και εμπορία μοσχαρίσιου κρέατος.

Του Δημήτρη Χριστούλια 

Τα νέα προϊόντα του Ομίλου Επιχειρήσεων Νιτσιάκος έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν, όσοι επισκέπτονται το περίπτερο της εταιρείας στην FOOD EXPO. Το FoodLife επισκέφθηκε το περίπτερο της Νιτσιάκος στην έκθεση FOOD EXPO και συνομίλησε με την Μαριλένα Νιτσιάκου, για τα νέα προϊόντα που λανσάρει στην αγορά η γνωστή βιομηχανία τροφίμων από τα Ιωάννινα. Πρόκειται για μια ακόμη καινοτομία της ηπειρώτικης εταιρεία η οποία με γνώμονα την ποιότητα και την ασφάλεια δημιουργεί συνεχώς νέα προϊόντα.

Εξάλλου ο Όμιλος Νιτσιάκος δραστηριοποιείται με δυναμική που εκπορεύεται από την εμπειρία 50 χρόνων , τη συνεχή ανάπτυξη βέλτιστων και βιώσιμων πρακτικών και τη διασφάλιση της ποιότητας με ένα αναπτυγμένο σύστημα κάθετης λειτουργίας. Με φιλοσοφία να προσφέρει περισσότερες και ποιοτικές λύσεις στους καταναλωτές και τους επαγγελματίες της εστίασης έχει θέσει σε λειτουργία τη νέα μονάδα αποστέωσης και συσκευασίας μοσχαριού κρέατος στη ΒΙ.ΠΕ. Ιωαννίνων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η δραστηριότητα της πάχυνσης μόσχων ξεκίνησε στα τέλη του 2019.

Η εκτροφή τους είναι βασισμένη στα μοναδικά σιτηρέσια του ομίλου Νιτσιάκος, τα οποία ήταν και παραμένουν ένα στρατηγικό και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, καθώς η γνώση και η εμπειρία του ομίλου Νιτσιάκος στις ζωοτροφές είναι παράλληλη με την συνολική αναπτυξιακή του πορεία. Τα σιτηρέσια δημιουργούνται από εξειδικευμένους συνεργάτες οι οποίοι παρακολουθούν ταυτόχρονα με την κτηνιατρική ομάδα του ομίλου Νιτσιάκος, την καθημερινή κατάσταση των μοσχαριών. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται η καλύτερη ποιότητα κρέατος.

Στις νέες εγκαταστάσεις του Ομίλου Νιτσιάκος επιφάνειας 2.500 στρεμμάτων στην σκιά της Τύμψης, βρίσκονται και εκτρέφονται σήμερα μοσχάρια ελληνικής εκτροφής. Επιπλέον στο Κτήμα αυτό υπάρχουν εγκαταστάσεις πάχυνσης αμνοεριφίων και καλλιεργήσιμες εκτάσεις όπου καλλιεργούνται τριφύλλι και σιτηρά, τα οποία προορίζονται για τη διατροφή των ζώων και για το εργοστάσιο παραγωγής σύνθετων ζωοτροφών στα Ιωάννινα.

Τα νέα προϊόντα απευθύνονται τόσο στην αγορά της λιανικής, όσο και της μαζικής εστίασης και θα διακινούνται μέσω του δικτύου πωλήσεων και διανομής του ομίλου Νιτσιάκος, που καλύπτει το σύνολο της επικρατείας. Ο Όμιλος Νιτσιάκος είναι πλέον η μοναδική εταιρεία του κλάδου που θα εκτρέφει και θα παράγει εκτός από κοτόπουλο σχεδόν όλα τα είδη κρέατος: μοσχάρι, αρνί, γαλοπούλα και κουνέλι. 

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις