Είδος προς... εξαφάνιση η ντομάτα στη Μεσσηνία.

Μειωμένη παρουσιάζεται η φετινή παραγωγή ντομάτας στη χώρα. Η συγκομιδή ξεκίνησε πριν λίγες μέρες, ωστόσο, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα συγκριτικά με προηγούμενες χρονιές. Την ίδια στιγμή ζήτησε και ανταγωνισμός εξακολουθούν να αυξάνονται.

Οι υψηλές θερμοκρασίες έχουν επηρεάσει το προϊόν σε Ηλεία και Θεσσαλία με τους παραγωγούς να λένε ότι στο τέλος θα.. κάνουν ταμείο, μιας και η χρονιά που πέρασε ήταν πολύ δύσκολη γι’ αυτούς. Βέβαια, Οι στρεμματικές αποδόσεις είναι πεσμένες σε σχέση με πέρσι και κυμαίνονται στους 8 με 9 τόνους. Πέρσι είχαν πάει και 12 τόνους.

Την περασμένη καλλιεργητική χρονιά, ενέργεια, καύσιμα και λιπάσματα εκτοξεύτηκαν με αποτέλεσμα οι καλλιέργειες να τεθούν σε κίνδυνο και η παραγωγή να μειωθεί αφού πολλοί καλλιεργητές δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στα αυξημένα έξοδα.

Παραγωγή ντομάτας: Μεγάλες ελλείψεις στη Μεσσηνία

Σοβαρές ελλείψεις και μειωμένη παραγωγή ντομάτας και στη Μεσσηνία. Όπως επισημαίνεται, οι παραγωγοί αδυνατούν να προμηθευτούν τα λιπάσματα και τα απαραίτητα φυτοπροστατευτικά προκειμένου να διαφυλάξουν την παραγωγή, εξαιτίας των υπέρογκων τιμών. Οι καλλιεργητές φαίνεται ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο αυξημένο κόστος παραγωγής, όπως αυτό έχει διαμορφωθεί εξαιτίας των υψηλών τιμών σε λιπάσματα και ενέργεια, με αποτέλεσμα να παράγουν μικρότερες ποσότητες.

Στον αντίποδα, αυξημένες είναι οι τιμές της εισαγόμενης ντομάτας, η οποία φτάνει στη χώρα με… το σταγονόμετρο.

ΠΗΓΗ ΒΙΝΤΕΟ: ertnews.gr

Διαβάστε επίσης: Κινδυνεύουν οι εξαγωγές της ελιάς “Καλαμών” – Τέλος η επωνυμία “Kalamata olives”

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις