Φόβος για την επάρκεια της χώρας σε σιτηρά το επόμενο διάστημα.

Ο Πρόεδρος της ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος, Μιχάλης Μούσιος, σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, μίλησε για την αύξηση που αναμένεται στην τιμή του ψωμιού εξαιτίας του πολέμου που έχει ξεσπάσει μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

«Η τιμή των αλεύρων το τελευταίο εξάμηνο έχει διπλασιαστεί. 95% πληρώνουμε παραπάνω τα άλευρα απ’ ότι τα πληρώναμε το προηγούμενο εξάμηνο. Και ερχόμαστε εχθές, ήδη, επικρατεί μια δύσκολη κατάσταση, δεν ξέρουν οι ελληνικές αλευρομηχανίες αν τα συμβόλαια που έχουν με Ουκρανία και Ρωσία θα εκτελεστούν. Φτάνουμε στο σημείο να ανησυχούμε αν θα έχουμε επάρκεια σιτηρών για το επόμενο διάστημα», δήλωσε ο Μ. Μούσιος.

«Πέρα από αυτό οι διεθνείς τιμές των σιτηρών έχουν εκτιναχθεί στα ύψη. Αυτό σημαίνει ότι το επόμενο θα έχουμε και άλλη σημαντική αύξηση στα άλευρα, που θα είναι αδύνατο να απορροφήσουμε», συμπλήρωσε. Μεταξύ άλλων, οι επιχειρηματίες στον κλάδο της αρτοποιίας έχουν να αντιμετωπίσουν και τη ραγδαία αύξηση στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος καθώς και στην προμήθεια των πρώτων υλών.

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, επιφέρει ντόμινο οικονομικών εξελίξεων στις χώρες της Ευρώπης και τεράστια αύξηση στις τιμές των βασικών καταναλωτικών αγαθών, με το ψωμί, να είναι ένα από τα πρώτα αγαθά που επηρεάζονται σημαντικά.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις