Η προσπάθεια της εταιρείας να μειώσει το ενεργειακό της αποτύπωμα.

Η ελληνική γαλακτοβιομηχανία Κρι Κρι, σε μια προσπάθεια μείωσης του κόστους ενέργειας, επενδύει στην εγκατάσταση συστήματος φωτοβολταϊκών, λίγους μόνο μήνες μετά τη κατασκευή της μονάδας βιοαερίου στο εργοστάσιο των Σερρών. Η εταιρεία αναλαμβάνει δράσεις και πρωτοβουλίες που αφορούν το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα, αναζητώντας λύσεις φιλικές προς το περιβάλλον και βιώσιμες.

Η εταιρεία έχει πραγματοποιήσει το σύνολο των οικονομικών και τεχνικών μελετών που σχετίζονται με το έργο το οποίο θα ολοκληρωθεί όταν το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ Σερρών είναι έτοιμο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η εταιρεία εκφράζει ανησυχία και για το φυσικό αέριο, τόσο για την τιμή όσο και για τον κίνδυνο δυσκολίας προμήθειάς του εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία. Ωστόσο έχει επεξεργαστεί ήδη Plan B και Plan C ούτως ώστε να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα όπως κι αν εξελιχθούν οι συνθήκες.

Η Κρι Κρι, έχοντας ως βασική της αρχή την προστασία και το σεβασμό του περιβάλλοντος, τα τελευταία χρόνια αναλαμβάνει καινοτόμες πρωτοβουλίες με στόχο τη μείωση του ενεργειακού της αποτυπώματος αλλά και του ενεργειακού κόστους της παραγωγής της. Η εταιρεία τολμά να επενδύει σε φιλικές προς το περιβάλλον πηγές ενέργειας, εξασφαλίζοντας ενεργειακή αυτονομία για τις εγκαταστάσεις της.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις