Ειδική ειδοποίηση στα ράφια των καταστημάτων στη Γαλλία.

Τα προϊόντα της PepsiCο βγάζει από τα ράφια του ο γαλλικός κολοσσός σούπερ μάρκετ, Carrefour εξαιτίας των υψηλών ανατιμήσεων.

Συγκεκριμένα η Carrefour γνωστοποίησε στους πελάτες της ότι δεν θα πωλεί πλέον προϊόντα της PepsiCo και ενώ κλιμακώνεται η διαμάχη μεταξύ των κατασκευαστών τροφίμων και των λιανοπωλητών για τις υψηλές τιμές των τροφίμων.

Από την Πέμπτη, σύμφωνα με το Reuters, η αλυσίδα σούπερ μάρκετ σταματά τις παραγγελίες προϊόντων της PepsiCo, όπως η Pepsi, τα Doritos και τα Lays. Παράλληλα η Carrefour θα προσθέσει στα ράφια των καταστημάτων της συγκεκριμένα στη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία και το Βέλγιο  και μία ειδοποίηση που θα αναφέρει «Δεν πουλάμε πλέον αυτή τη μάρκα λόγω απαράδεκτων αυξήσεων στις τιμές», όπως ανέφερε εκπρόσωπος του γαλλικού Ομίλου.

Η PepsiCo δεν απάντησε σε αίτημα του Reuters για σχόλιο. Σημειώνεται πως ο αμερικανικός κολοσσός είχε ανακοινώσει τον Οκτώβριο ότι σχεδιάζει «ήπιες» αυξήσεις στις τιμές φέτος, καθώς η ζήτηση παραμένει ισχυρή παρά τις αυξήσεις. Την τελευταία χρονιά, σούπερ μάρκετ σε διάφορες χώρες έχουν ανακοινώσει ότι σταματάνε τις παραγγελίες από εταιρείες καταναλωτικών αγαθών λόγω των αυξήσεων των τιμών.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις