Οι αισιόδοξες προβλέψεις του για τον ελληνικό τουρισμό το 2022.

O Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων,  Άδωνις Γεωργιάδης πραγματοποίησε χθες, Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου, τα εγκαίνια της έκθεσης HORECA 2022, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού,  Νίκου Παπαθανάση, του Υφυπουργού, Γιάννη Τσακίρη και του Γ.Γ. Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή,  Σωτήρη Αναγνωστόπουλου.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Α. Γεωργιάδης υπογράμμισε μεταξύ άλλων :

Tο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων έχει κάνει πραγματικά πολλά πράγματα και για την εστίαση και για τον τουρισμό αυτά τα δύο χρόνια. Σίγουρα όλοι θα θέλατε κάτι παραπάνω, όμως νομίζω ότι τα μέτρα ενίσχυσης που πήραμε, τα προγράμματα του ΕΣΠΑ για την επανεκκίνηση του τουρισμού και της εστίασης ή το πρόγραμμα που αναμένουμε την έγκρισή του τις επόμενες μέρες – θα δώσουμε το 8% του τζίρου του 2019 σε όλες τις επιχειρήσεις που διοργανώνουν εκθέσεις αν έχουν μείωση τζίρου μεταξύ 2019 και 2020 από 50% και άνω-, θα είναι μια σημαντική χρηματοδοτική ενίσχυση σε επιχειρήσεις που υπέστησαν πραγματική ζημία μέσα στην κρίση”.

Ο υπουργός, αναφέρθηκε και στα στοιχεία της Κομισιόν που θέλουν τη χώρα μας να έρχεται δεύτερη σε ρυθμούς ανάπτυξης για το 2021, ανάμεσα στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επισημαίνοντας το σημαντικό ρόλο του τουρισμού και της εστίασης στην εξέλιξη αυτή.

“‘Η Ελλάδα το 2021 θα είναι η δεύτερη χώρα σε ανάπτυξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το διαφημίζουμε, γιατί δείχνει ότι η οικονομία μας επέδειξε πολύ μεγάλες αντοχές και πολύ μεγάλα αντανακλαστικά.

Και ο τουρισμός όμως έκανε το 2021 τη μεγάλη έκπληξη. Έχουμε την ισχυρή πεποίθηση – λέω πεποίθηση γιατί όπως απέδειξε η πανδημία καλό είναι να μην τα θεωρείς όλα δεδομένα, όμως οι πρόδρομοι δείκτες που έχουμε αυτή τη στιγμή στα χέρια μας αυτό δείχνουν- ότι το 2022 θα είναι μία χρονιά εξαιρετική για τον ελληνικό τουρισμό.

Η σημερινή εκδήλωση της HORECA είναι μόνο η αρχή. Θα είμαστε όλοι εδώ για να εντείνουμε τις προσπάθειές μας και τέτοιου είδους μεγάλα γεγονότα να πληθύνουν για να στείλουμε ένα πολύ ισχυρό σήμα σε όλο τον κόσμο ότι η Ελλάδα έχει επιστρέψει και έχει επιστρέψει με σοβαρότητα, με εργατικότητα και με όραμα”.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις