Το βραβείο σηματοδοτεί την προώθηση ίσων ευκαιριών στον χώρο εργασίας.

Σε 18 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα θα απονεμηθεί φέτος το Σήμα Ισότητας SHARE. Είναι η πρώτη φορά που ελληνικές επιχειρήσεις έχουν την ευκαιρία να λάβουν ένα τέτοιο βραβείο το οποίο σηματοδοτεί την προώθηση ίσων ευκαιριών στον χώρο εργασίας. Το υπουργείο Εργασίας έθεσε συγκεκριμένα κριτήρια αξιολόγησης, στα οποία ανταποκρίθηκαν οι εξής εταιρίες:

 1. ΑΛΦΑ ΒΗΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ
 2. ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Α.Ε
 3. ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία
 4. Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών
 5. tos Greece Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία
 6. BLUE OCEAN A.E. (πρώην BLUE VALUE)
 7. Commit Global
 8. DEL MONTE ΕΛΛΑΣ
 9. e-Μέντωρ solutions I.K.E.
 10. ECOLAB A.E.
 11. Grant Thornton (Business Solutions)
 12. Grant Thornton (Chartered Accountants)
 13. Human Rights 360
 14. Lidl Ελλάς
 15. OTS Α.Ε. (Open Technology Services – Υπηρεσίες Ανοικτής Τεχνολογίας)
 16. PRINTEC (ΕΛΛΑΣ Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία-Συστήματα Πληροφορικής)
 17. The Body Shop
 18. WELLA COMPANY

H απονομή του Σήματος είναι το αποτέλεσμα μιας διετούς προσπάθειας στο πλαίσιο του Έργου «SHARE: Προώθηση της εξισορρόπησης της εργασιακής και οικογενειακής ζωής στις επιχειρήσεις και καλύτερης κατανομής των υποχρεώσεων φροντίδας μεταξύ ανδρών και γυναικών», η οποία περιέλαβε, μεταξύ άλλων, την ανάπτυξη μεθοδολογίας αξιολόγησης, την ανάπτυξη εκπαιδευτικού υλικού, την εκπαίδευση και υποστήριξη των επιχειρήσεων που δήλωσαν συμμετοχή και την τελική αξιολόγησή τους.

Το Σήμα Ισότητας των Φύλων SHARE βρίσκεται σε ισχύ έως τις 31 Ιανουαρίου 2024 και μπορεί να αξιοποιείται σε όποια ενέργεια δημοσιότητας κρίνεται σκόπιμο από τις επιχειρήσεις.

To Σήμα Ισότητας SHARE θα απονεμηθεί στις επιχειρήσεις από την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής Πολιτικής, Οικογένειας και Ισότητας των Φύλων, Μαρία Συρεγγέλα, στο Συνέδριο του Έργου το οποίο προγραμματίζεται να υλοποιηθεί τον Μάρτιο του 2022. Εκεί, θα παρουσιαστούν οι κυριότερες δράσεις και ενέργειες στο πλαίσιο υλοποίησης του Έργου, καθώς και καλές πρακτικές από επιχειρήσεις που έλαβαν το Σήμα Ισότητας.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις