Ο Σύλλογος επιμένει σε ένα συνολικό σχέδιο στήριξης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

Επιστολή στους Υπουργούς Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Α. Γεωργιάδη, Επικρατείας κ. Α. Σκέρτσο, Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρα, και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κ. Χατζηδάκη, έστειλε ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς και ζητά επιπλέον μέτρα στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Αναλυτικά το περιεχόμενο της επιστολής:

«Τα νέα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το αυξανόμενο ενεργειακό κόστος, κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση, βάζοντας στο κάδρο της στήριξης τα νοικοκυριά αλλά και τις πολύπαθες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ωστόσο, η πολύ χαμηλή κίνηση της αγοράς, η παγωμένη ψυχολογία των καταναλωτών, οι πληθωριστικές πιέσεις και το αυξανόμενο μεταφορικό κόστος, «στραγγαλίζει» τη ρευστότητα των επιχειρήσεων και θέτει σε κίνδυνο την βιωσιμότητά τους.

Είναι λοιπόν αναγκαίο να υπάρξει ένα συνολικό σχέδιο στήριξής τους, με τα ακόλουθα μέτρα να αποτελούν ανάγκη:

1. Θέσπιση ρυθμίσεων και στους εναλλακτικούς παρόχους.

2. Ρύθμιση οφειλών με ενιαίους όρους για φορολογικές και ασφαλιστικές εισφορές για παλαιότερες οφειλές και κορονο οφειλές, καθώς οι 36-72 δόσεις, με τον μικρό αριθμό επιχειρήσεων που εντάχθηκαν, αποδείχτηκαν ανεπαρκείς.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις