Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς διαμαρτύρεται για το υποχρεωτικό διήμερο κλείσιμο των καταστημάτων του Πειραιά.

O Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εκφράζει την δυσαρέσκεια του αναφορικά με το οριζόντιο μέτρο της διήμερης αργίας η οποία αναγκάζει τα εμπορικά καταστήματα του Πειραιά να μείνουν κλειστά παρά το γεγονός ότι η περιοχή δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα από την κακοκαιρία. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

“Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς,  θεωρεί τουλάχιστον άδικο το οριζόντιο μέτρο για διήμερο κλείσιμο των επιχειρήσεων στην πόλη μας. Θα έπρεπε να υπάρξει διαχωρισμός των περιοχών, σε αυτές που κυριολεκτικά έχουν πληγεί και σε αυτές που δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα, όπως ο Πειραιάς, που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι άδικο να υποστεί τις συνέπειες που επιφέρει το κλείσιμο της αγοράς για δυο συνεχόμενες ημέρες .

Ενώ η οικονομική θηλιά γύρω από τον λαιμό του συνόλου των επιχειρήσεων σφίγγει όλο και περισσότερο καθώς οι υποχρεώσεις τους συσσωρεύονται, η απόφαση για καθολικό κλείσιμο του λιανεμπορίου διαταράσσει εκ νέου τη λειτουργία της αγοράς, καθιστώντας εξαιρετικά δύσκολη, έως και αδύνατη, την ανταπόκρισή τους στις τρέχουσες βασικές υποχρεώσεις τους, τις οποίες δεν γνωρίζουν πώς και πότε θα αποπληρώσουν .

Με δεδομένη την έντονη ανησυχία μας για την επιβίωση ιδίως των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες υφίστανται σε μεγαλύτερο βαθμό τις συνέπειες και έχουν τις μικρότερες  αντιστάσεις, απαιτείται η ενεργή συμμετοχή του κράτους στην προσπάθεια στήριξής τους.

Απαραίτητο βήμα προς την κατεύθυνση αυτή, είναι να δοθεί εύλογη παράταση υποβολής των δηλώσεων και όλων των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεών τους που λήγουν τέλος Ιανουαρίου, ώστε  να μην οδηγηθούν για άλλη μια φορά σε αδιέξοδο και εγκλωβισμό”. 

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις