Οι Έλληνες πίνουν τον καφέ τους για πολλές ώρες, αποκαλύπτει νέα έρευνα

Στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM», βρέθηκε καλεσμένος ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Καφέ, Γιάννης Μπενόπουλος και μίλησε φυσικά για την αγαπημένη συνήθεια των Ελλήνων, τον καφέ! Σύμφωνα με στοιχεία από έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την Ένωση, όλα δείχνουν πως το φρέντο καταλαμβάνει την πρώτη θέση και αποδεικνύεται ο αγαπημένος καφές των Ελλήνων αφήνοντας πίσω φραπέ και Ελληνικό. Σημαντικό εύρημα ήταν επίσης η συνήθεια των Ελλήνων να πίνουν τον καφέ τους για πολλές ώρες.

Το φρέντο ο αγαπημένος καφές των Ελλήνων: Ποιοι ακολουθούν

«Φρέντο, εσπρέσο και καπουτσίνο αντικαθιστούν τον φραπέ στα καταστήματα, ενώ οι κάψουλες αντικαθιστούν τον χύμα καφέ στα σπίτια. Τα ποτήρια με τον καφέ μας συνοδεύουν για αρκετές ώρες δίνοντας την αίσθηση ότι στην Ελλάδα πίνουμε πολλούς καφέδες, κάτι που όμως δεν ισχύει. Ο Έλληνας έχει έναν καφέ δίπλα του, αλλά μπορεί να είναι ο ίδιος όλο το πρωί και ο ίδιος όλο το απόγευμα», ανέφερε ο κ. Γιάννης Μπενόπουλος.

Ταυτόχρονα, τα στοιχεία αποκαλύπτουν πως οι Έλληνες δεν πίνουν όσο καφέ νομίζαμε αφού οι ετήσια κατανάλωση είναι περίπου τέσσερα κιλά κατά κεφαλήν την στιγμή που στην Γερμανία η ετήσια κατανάλωση είναι οκτώ κιλά και στην περιοχή της Σκανδιναβίας δώδεκα. Ο πρόεδρος της ΕΕΚ σημείωσε επίσης πως την τελευταία 20ετία, καταγράφεται χρόνο με τον χρόνο μία μικρή αλλά σταθερή άνοδος της κατανάλωσης του καφέ. Επίσης, αναπτύχθηκαν ιδιαίτερα οι ελληνικές εταιρείες που παράγουν εξαιρετικής ποιότητας καφέδες και η κουλτούρα του barista. «Έχει αναπτυχθεί η αγορά του καφέ με δυναμικό τρόπο και έχουν επενδυθεί κεφάλαια, έχουν έρθει ταλέντα που βάζουν μυαλό και ψυχή και δημιουργούν καινούργια πράγματα και υπάρχουν πολλές σοβαρές ελληνικές εταιρείες που καβουρδίζουν τον καφέ εδώ και φτιάχνουν εξαιρετικά χαρμάνια», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης: 

Ποια είναι η κατάλληλη ημερήσια ποσότητα καφέ που θα προσφέρει μόνο οφέλη στον οργανισμό μας;

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις