Εξονυχιστικοί έλεγχοι για να διαπιστωθεί αν δικαιολογούνται οι ανατιμήσεις.

Εντολή για να ενταθούν οι έλεγχοι σε όλη την αγορά έχει δώσει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, την στιγμή που οι ανατιμήσεις σε όλα σχεδόν τα βασικά αγαθά συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, επιβαρύνοντας σημαντικά τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Ήδη έχουν επιβληθεί μεγάλα πρόστιμα σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ ενώ εντατικοί είναι οι έλεγχοι και στα πρατήρια καυσίμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του FoodLife, οι έλεγχοι αναμένεται να επεκταθούν τις επόμενες ημέρες ακόμη και στα σουβλατζίδικα. Οι ελεγκτικές Αρχές αναμένεται να προβούν σε εξονυχιστικούς ελέγχους για να διαπιστώσουν αν δικαιολογούνται οι ανατιμήσεις στον παραδοσιακό σουβλάκι ή υφίσταται αισχροκέρδεια.

Έχοντας χτυπηθεί πολύ από τις ανατιμήσεις, το σουβλάκι έχει πλέον ξεπεράσει ακόμα και τα 3 ευρώ σε ορισμένα μαγαζιά του κέντρου της Αθήνας. Την ίδια στιγμή, έπεσε στο τραπέζι από πολλούς καταστηματάρχες να αφαιρεθούν οι τηγανιτές πατάτες από το σουβλάκι λόγω της αύξησης της τιμής του ηλιελαίου.  Μάλιστα, οι χειρότερες προβλέψεις θέλουν το παραδοσιακό ελληνικό fast food να ξεπερνά μέχρι και τα 4 ευρώ το επόμενο διάστημα.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις