"Προσοχή στις απομιμήσεις", προειδοποιεί τοπική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών

Τον Δεκέμβριο υπολογίζεται ότι θα είναι ξανά διαθέσιμη στην αγορά η πατάτα Νάξου σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, καθώς τα αποθέματα της έχουν προς το παρόν εξαντληθεί. Την ίδια στιγμή, ο τοπική Ένωση εφιστά την προσοχή στους καταναλωτές για τις απομιμήσεις του παραδοσιακού προϊόντος της Νάξου οι οποίες κυκλοφορούν στην αγορά και τους καλεί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ώστε να είναι βέβαιοι ότι θα πάρουν το σωστό προϊόν.

Πατάτα Νάξου: Εξαντλήθηκαν τα αποθέματα – Τον Δεκέμβριο ξανά στην αγορά

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου:

«Στην διάρκεια (και) της φετινής καλοκαιρινής περιόδου η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ποσοστό Πατάτας Νάξου Π.Γ.Ε. που καλλιεργούν οι παραγωγοί του νησιού μας.

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου ευχαριστεί τους Ναξιώτες πατατοπαραγωγούς που για άλλη μια χρονιά εμπιστεύθηκαν στην Ε.Α.Σ. την σοδειά τους αλλά και τους καταναλωτές, οι οποίοι τίμησαν με την προτίμησή τους αυτό το πολύτιμο και πιστοποιημένο προϊόν της ευλογημένης ναξιώτικης γης.

Παράλληλα, ανακοινώνει ότι, προς το παρόν, δεν είναι δυνατή η διάθεση Πατάτας Νάξου Π.Γ.Ε. στην αγορά από την ίδια την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, καθώς τα αποθέματά της έχουν εξαντληθεί. Εκτιμάται, ότι η διάθεση φρέσκιας πατάτας Νάξου θα είναι εκ νέου δυνατή τον Δεκέμβριο του 2022.

Τέλος, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου εφιστά την προσοχή στους καταναλωτές και τους ζητά να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν αγοράζουν πατάτα Νάξου, ώστε να είναι βέβαιοι ότι θα πάρουν το σωστό προϊόν κι όχι… απομιμήσεις!»