Οι αιτήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει και θα ολοκληρωθούν στις 28 Φεβρουαρίου.

Τo EIT Food South Europe, στην Ισπανία, προσφέρει τη δυνατότητα σε 20 startups επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της αγροδιατροφής στην Νότια Ευρώπη, να παρακολουθήσουν πρoγράμματα εντατικής εκπαίδευσης ανάλογα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή σε τρία προγράμματα και συγκεκριμένα στο Seedbed Incubator, Food Accelerator Network (FAN), και Rising Food Stars (RIS).

Οι υποβάλλοντες συμμετοχή λαμβάνουν ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και στήριξη. Στόχος του EIT Food South Europe είναι η ανεύρεση νεοσύστατων επιχειρήσεων αγροδιατροφής. που με κατάλληλη εκπαίδευση και βοήθεια θα καταστούν ανταγωνιστικές στη διεθνή αγορά.

Τα προγράμματα Seedbed Incubator και FAN Accelerator απευθύνονται αποκλειστικά σε νεοφυείς επιχειρήσεις ενώ το  Rising Food Stars (RFS) απευθύνεται σε scale-ups επιχειρήσεις στις οποίες απασχολούνται  5 έως και   49 εργαζόμενοι και οι οποίες διαθέτουν νομική οντότητα σε μία εκ των 27 χωρών της ΕΕ.

Μερικοί από τους τομείς της αγροδιατροφής που παρουσιάζουν μεγαλύτερη ανάπτυξη είναι η αειφόρος γεωργία, η εξατομικευμένη διατροφή και οι εναλλακτικές πρωτεΐνες. Σε αυτούς τους τομείς αναζητώνται καινοτόμες λύσεις όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η διευθύντρια του ΕΙΤ Food CLC South.

Οι αιτήσεις για την ένταξη σε ένα από τα τρία προγράμματα έχουν ήδη ξεκινήσει και θα ολοκληρωθούν στις 28 Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις