Η Οινοποιία μέσα από την σημαντική παρουσία της σε τοπικές και διεθνείς εκθέσεις του κλάδου, με νέες «οικογένειες κρασιών» και διαφορετικού ύφους ρετσίνες, επαναπροσδιορίζει τη θέση της στο χώρο

Νέες διεθνείς διακρίσεις σημείωσαν η Ρετσίνα Μαλαματίνα και τα προϊόντα της Οινοποιίας σε διαγωνισμούς μεγάλου κύρους και αναγνωρισιμότητας, αναδεικνύοντας την υψηλή ποιότητα των κρασιών της. Παράλληλα, η Οινοποιία μέσα από την σημαντική παρουσία της σε τοπικές και διεθνείς εκθέσεις του κλάδου, με νέες «οικογένειες κρασιών» και διαφορετικού ύφους ρετσίνες κατάλληλες για κάθε επιλογή, επαναπροσδιορίζει τη θέση της στο χώρο.

Η αυθεντική Ρετσίνα Μαλαματίνα διακρίθηκε με Silver βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Thessaloniki Wine & Spirits Trophy 2024, λαμβάνοντας υψηλή βαθμολογία σε κατηγορίες με έντονο ανταγωνισμό, επιβεβαιώνοντας την σπουδαία της κληρονομιά και τη στροφή στη νέα εποχή.

Τα προϊόντα της Οινοποιίας κατέκτησαν συνολικά 13 διακρίσεις σε δύο διεθνείς διοργανώσεις, εντυπωσιάζοντας καταξιωμένους γευσιγνώστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό (οινολόγους, οινοχόους, Μaster of Wine, Master Sommelier και δημοσιογράφους οίνου), που δοκίμασαν και αξιολόγησαν κρασιά από όλο τον κόσμο.

Συγκεκριμένα, στον 34ο Διεθνή Διαγωνισμό Mundus Vini Spring Tasting 2024, που διεξάγεται κάθε χρόνο στη Γερμανία, η Οινοποιία κατάφερε να αποσπάσει δύο Χρυσά βραβεία για τις ετικέτες Τέσσερις Άγγελοι, Οίνος Λευκός Ξηρός και Οίνος Ροζέ Ξηρός, και να διακριθεί ανάμεσα σε χιλιάδες δείγματα.

Επίσης, στο φετινό 24ο Διεθνή Διαγωνισμό Thessaloniki Wine & Spirits Trophy 2024, την πλέον σημαντική διοργάνωση γύρω από το κρασί στη χώρα μας, απέσπασε συνολικά 11 βραβεία για τις αντίστοιχες ετικέτες που συμμετείχαν, ενθουσιάζοντας κοινό και κριτικούς. Αναλυτικότερα, η Οινοποιία έλαβε:

  • Τέσσερα Ασημένια βραβεία, για την αυθεντική γεύση της Ρετσίνας Μαλαματίνα και τις δύο ξεχωριστές στο είδος τους ετικέτες της νέας Premium σειράς 2303 Reziné – Wild Ferment Limited Edition και Rosé Limited Edition – που έλαβαν μέρος για πρώτη φορά, καθώς και για το Φίλιωμα Οίνος Ροζέ Ξηρός.
  • Επτά Χάλκινα βραβεία, για την ροζέ εκδοχή της Ρετσίνας Μαλαματίνα, από εκλεκτές ποικιλίες των σταφυλιών Σαββατιανό και Merlot, για τρεις ετικέτες από τη σειρά Φίλιωμα – Μοσχοφίλερο, Λευκό Ξηρό και Ερυθρό Ξηρό – και για τρεις μοναδικές ετικέτες κρασιών από τη σειρά Τέσσερις Άγγελοι σε Λευκό Ξηρό, Ροζέ Ξηρό και Ροζέ Ημίγλυκο.

Η Οινοποιία Μαλαματίνα έδωσε το παρών και στην έκθεση Οινόραμα 2024, τη μεγαλύτερη και σημαντικότερη ελληνική έκθεση κρασιών στον κόσμο, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Ζάππειο. Στην έκθεση, η Οινοποιία παρουσίασε πρώτη φορά το νέο της λογότυπο και όλες τις βραβευμένες της σειρές, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον των Ελλήνων και ξένων επισκεπτών. Εντυπωσιακή ήταν η υποδοχή της σειράς Τέσσερις Άγγελοι, τόσο με τη νέα της εικόνα όσο και με τις υπέροχες μοναδικές της γεύσεις, ενώ η Premium σειρά 2303 Rezine, απέσπασε εξαιρετικά σχόλια τόσο από τους επαγγελματίες του αμπελοοινικού κλάδου όσο και από τους φίλους του κρασιού. Από την παρουσία της Οινοποιίας σε έναν τόσο σημαντικό θεσμό, δεν έλειψε η κλασσική, αυθεντική Ρετσίνα Μαλαματίνα που απολαμβάνει παραδοσιακά το κοινό.

Σύμφωνα με τον Οινολόγο – Τεχνολόγο της Οινοποιίας Μαλαματίνα και Διευθυντή των Οινοποιίων, Γρηγόρη Βρεττό, «Η Οινοποιία Μαλαματίνα, με την παρουσία της σε σημαντικές εκθέσεις δίνει τη δυνατότητα στο οινόφιλο κοινό, να γνωρίσει, γευτεί και αγαπήσει όλα τα νέα της ποιοτικά προϊόντα, ρετσίνες και άλλα κρασιά, που μπορεί να απολαύσει στο σπίτι ή στα εστιατόρια που επιλέγει. Οι διακρίσεις των προϊόντων μας σε διεθνείς, υψηλού κύρους διαγωνισμούς, αλλά και το ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρον επαγγελματιών και καταναλωτών για την αυθεντική Ρετσίνα Μαλαματίνα, αποτελεί μεγάλη τιμή τόσο για εμάς όσο και για τους συνεργάτες μας και επιβραβεύει την μεγάλη επένδυση που γίνεται για την νέα εποχή της Οινοποιίας, με όχημα την πολύτιμη κληρονομιά της

Αυτές τις ημέρες (10-12 Μαρτίου) η Οινοποιία Μαλαματίνα συμμετέχει και πάλι στην έκθεση ProWein που διεξάγεται στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις