Ένας διαφορετικός τρόπος για να προσφέρεις στην Ουκρανία.

Η Ουκρανή σεφ και συγγραφέας  Olia Hercules, η Ρωσίδα συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής Dr. Alissa Timoskina και η Πολωνή σεφ Zuza Zak ξεκίνησαν το Cook for Ukraine, έναν έρανο για τη συγκέντρωση χρημάτων για την παιδική φιλανθρωπική οργάνωση UNICEF.

“Δεν θέλω οι άνθρωποι να κολλήσουν στους τίτλους και τις βόμβες και να χάσουν τον άνθρωπο πίσω από αυτή την ιστορία”, είπε η Olia Hercules. “Η Ουκρανία είναι μια τόσο συναρπαστική χώρα που δεν γνώριζαν όλοι πριν από αυτό, γεμάτη με υπέροχα πράσινα λιβάδια και πλούσιες παραδόσεις μαγειρικής και πολιτισμού. Αλλά είναι απολύτως επείγον να δράσουμε τώρα”.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι συμμετοχής και δωρεάς στο Cook for Ukraine. Η πρώτη πρόταση που κάνουν οι διοργανωτές είναι να διοργανώσουν ένα #CookForUkraine ή να δωρίσουν τα έσοδα μέσω της σελίδας Cook For Ukraine Just Giving. Ο δεύτερος (και απλούστερος) τρόπος είναι να μοιράζεστε τις δικές σας φωτογραφίες, συνταγές και ιστορίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιώντας το hashtag #CookForUkraine (και αν δεν έχετε μια ουκρανική συνταγή, υπάρχουν πάνω από δώδεκα στην σελίδα Just Giving). Και τέλος, μπορείτε απλώς να κάνετε μια δωρεά online μέσω του Just Giving.

“Όπως εκατομμύρια Ρώσοι, έτσι κι εγώ έχω ουκρανικές ρίζες και μεγάλωσα με μια όμορφη διατροφή με ουκρανικά και ρωσικά πιάτα”, είπε ο Timoshkina, συγγραφέας του Salt and Time: Recipes from a Russian Kitchen. “Η καρδιά μου είναι με όλο τον λαό της Ουκρανίας! Σας ευχαριστώ όλους για τη φροντίδα και που βάζετε πρώτα τις ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών τους. Ας μαγειρέψουμε για την ειρήνη, για την ελευθερία, για την αλήθεια, για την κοινή λογική, για την ορθολογική σκέψη και για την αγάπη.”

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις