Απέσπασε ένα χάλκινα βραβείο, δύο Αστέρια Ποιότητας και μία από τις υψηλότερες βαθμολογίες στον πανελλήνιο διαγωνισμό«Athens Fine Food Awards (AFFA) by Expotrof»

Το BITTERÁNEO MEDITERRANEAN ARBARORIZA BITTERS ξεχώρισε ανάμεσα από πληθώρα ποιοτικών προϊόντων με τη μέθοδο της τυφλής γευσιγνωσίας, στον σημαντικότερο διαγωνισμό ποιότητας και γεύσης στην Ελλάδα. Τα AthensFineFoodAwards, στοχεύουν στην συγκέντρωση, καταγραφή και προβολή των προϊόντων τροφίμων και ποτών των Ελλήνων παραγωγών, ενώ αποτελούν την ουσιαστικότερη διοργάνωση αξιολόγησης και επιβράβευσης της προσπάθειάς τους.

Επαγγελματίες chef με διάκριση Michelin, sommelier, F&B managers, αναγνωρισμένοι γευσιγνώστες, όλοι με υψηλού επιπέδου γνώσεις και εμπειρία, με εξειδίκευση στα τρόφιμα και ποτά και ακολουθώντας διεθνή πρότυπα αξιολόγησης, δοκίμασαν και βράβευσαν ως ένα από τα καλύτερα προϊόντα το νέο, καινοτόμο προϊόν της ποτοποιίας – αποσταγματοποιίας ΤΕΝΤΟΥΡΑ ΚΑΣΤΡΟ – ΧΑΧΑΛΗΣ.

Πρόκειται για bitters αρμπαρόριζας, μία νέα μεσογειακή γεύση bitters που συμπληρώνει τη σειρά “BITTERÁNEO Mediterranean Bitters” – Τα πρώτα ελληνικά bitters.Τα φρέσκα φύλλα της ελληνικής αρμπαρόριζας συλλέγονται προσεκτικά με το χέρι σε περιοχές με ιδιαίτερη ηλιοφάνεια και χρησιμοποιούνται άμεσα. Εκχυλίζονται σε μέλι και αλκοόλ και απελευθερώνουν έντονα, μεσογειακά αρώματα.

BITTERÁNEO MEDITERRANEAN ARBARORIZA BITTERS

BITTERÁNEO MEDITERRANEAN ARBARORIZA BITTERS: Τα έντονα αρώματα και η μεστή γεύση

Είναι τα μοναδικά ελληνικά bitters και παράγονται αποκλειστικά από μεσογειακά συστατικά. Άριστης ποιότητας 100% φυσικά πικρά εκχυλίσματα σε υψηλή συγκέντρωση, για μεγάλη απόδοση και έντονο άρωμα και γεύση. Η αρτεμισία και η γεντιανή ρίζα ισορροπούν την πικρή γεύση και ελάχιστο ελληνικό μέλι δίνει το χρυσό άγγιγμα!

Η εταιρεία μας αξιοποίησε τη γνώση που απέκτησε από τη συνεργασία της με δύο ερευνητικές ομάδες του Πανεπιστημίου Πατρών (Σχολές Φαρμακευτικής & Ιατρικής) και δημιούργησε– μεταξύ άλλων – αυτά τα μοναδικά, πρωτότυπα bitters από αρμπαρόριζα, κατεξοχήν αρωματικό φυτό της ελληνικής γης, στο πλαίσιο του Ερευνητικού Προγράμματος με τίτλο «Ανάπτυξη νέων πικρών αλκοολούχων ποτών από αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά με ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία, Natubitters».

BITTERÁNEO MEDITERRANEAN ARBARORIZA BITTERS

Φυσικά, πάντα, πίσω από κάθε BITTERÁNEO κρύβεται και ένας εξειδικευμένος bartender: Αυτή τη φορά, guest bartender ο Αργύρης Σελιμάς! Μία καινοτομία από την εταιρεία μας σε συνεργασία με τους πλέον κατάλληλους bartenders που γνωρίζουν τα μυστικά των συστατικών του κάθε BITTERÁNEO Mediterranean Bitters και τα αξιοποιούν με τον καλύτερο τρόπο.

Γνωστά στο παρελθόν ως θεραπευτικά, φαρμακευτικά προϊόντα, τα bitters σήμερα χρησιμοποιούνται κατ’ εξοχήν για τον αρωματισμό κοκτέιλ. Το BITTERÁNEO είναι προϊόν αξιοποίησης αποτελεσμάτων επιστημονικής έρευνας και παράγεται χειροποίητα, σε μικρές παρτίδες, προκειμένου να διατηρήσει την αυθεντικότητα και τα premium χαρακτηριστικά του. Είναι ιδανικό για τρόφιμα, ποτά και κοκτέιλ.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις