Λειτουργούν ξανά τα πρώτα εστιατόρια μετά την ρωσική εισβολή

Μετά το κλείσιμο των εστιατορίων στην Ουκρανία πριν από έξι μήνες λόγω της ρωσικής εισβολής, η McDonald’s αρχίζει να ανοίγει ξανά σε ορισμένες περιοχές της χώρας. «Αποφασίσαμε να θεσπίσουμε ένα σταδιακό σχέδιο για το άνοιγμα ορισμένων εστιατορίων στο Κίεβο και τη δυτική Ουκρανία», έγραψε ο Paul Pomroy, εταιρικός ανώτερος αντιπρόεδρος διεθνών αγορών, σε επιστολή που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της εταιρείας.

Τα McDonald’s έχουν σχεδόν 110 εστιατόρια στην Ουκρανία. Η αλυσίδα συνέχισε να πληρώνει τους υπαλλήλους της στη χώρα παρά το κλείσιμο. «Μέσα στους επόμενους μήνες, θα αρχίσουμε να συνεργαζόμαστε με προμηθευτές για να μεταφέρουμε το προϊόν στα εστιατόρια, να κάνουμε τα φυσικά καταστήματα έτοιμα να εξυπηρετήσουν τους πελάτες, να φέρουμε ομάδες εστιατορίων και υπαλλήλους πίσω στο χώρο και να εφαρμόζουμε βελτιωμένες διαδικασίες και πρωτόκολλα για την υποστήριξη της ασφάλειας των ανθρώπων μας και πελάτες», είπε ο Pomroy.Η απόφαση ελήφθη μετά από συνομιλία με Ουκρανούς αξιωματούχους, ειδικούς ασφαλείας και προμηθευτές, πρόσθεσε.

Η McDonald’s ήταν μία από τις πολλές παγκόσμιες εταιρείες που διέκοψαν τη λειτουργία τους στην Ουκρανία λόγω της θανατηφόρας σύγκρουσης. Στην επιστολή του, ο Pomroy σημείωσε ότι και άλλες επιχειρήσεις άνοιξαν ξανά στο Κίεβο και τη δυτική Ουκρανία.
Ο πόλεμος ώθησε τα McDonald’s να κλείσουν οριστικά τα ρωσικά εστιατόρια. Η αλυσίδα ανακοίνωσε ότι σταματά τις δραστηριότητές της στη Ρωσία τον Μάρτιο.

Τον Μάιο, η εταιρεία δήλωσε ότι θα πουλήσει τα ρωσικά της εστιατόρια, λέγοντας τότε ότι «η ανθρωπιστική κρίση που προκλήθηκε από τον πόλεμο στην Ουκρανία και το επικίνδυνο απρόβλεπτο περιβάλλον λειτουργίας, οδήγησαν τη McDonald’s στο συμπέρασμα ότι η συνεχής ιδιοκτησία της επιχείρησης στη Ρωσία είναι δεν είναι πλέον ανθεκτικό, ούτε συνάδει με τις αξίες της McDonald’s». Η εταιρεία δεν σχεδιάζει να εισέλθει ξανά σε αυτή την αγορά.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις