Το μικροκλίμα του τόπου και η χρήση του κριθαριού που καλλιεργείται στο νησί δίνει έναν ιδιαίτερο γευστικό χαρακτήρα στην μπύρα

Η «Μικροζυθοποιία Πάρου» ιδρύθηκε στο νησί της Πάρου το 2014. Αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στην Κυκλαδική περιοχή, κατά την διάρκεια των τελευταίων οχτώ ετών. Τους πρώτους μήνες του 2016 ολοκληρώθηκε το τελικό στάδιο παραγωγής της πρώτης μπύρας, και από τον Απρίλιο, μια ελαφριά Pilsner “56isles” κυκλοφόρησε στην εξαιρετικά υποσχόμενη αγορά της Πάρου. Η μπύρα “56isles”, που πήρε το όνομά της από τα 56 νησιά του συμπλέγματος των Κυκλάδων παράγεται  με τη χρήση του κριθαριού που καλλιεργείται στο νησί και δίνει έναν ιδιαίτερο γευστικό χαρακτήρα σε μια μπύρα που μυρίζει Αιγαίο. Ταξιδεύει από την Αμερική ως τη Σιγκαπούρη και στόχος είναι φτάσει στις αγορές όλου του κόσμου.

Το μικροκλίμα του τόπου και η χρήση του κριθαριού που καλλιεργείται στο νησί δίνει έναν ιδιαίτερο γευστικό χαρακτήρα στην μπύρα. Η αλμύρα της θάλασσας, η ηλιοφάνεια και η ποιότητα των πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται προσθέτουν στην γεύση, αναδυκνύοντας τα ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά της, ενώ η χρήση ποικιλιών ποιοτικού λυκίσκου από διάφορες χώρες αλλά και βύνης με έντονα αρωματικό και γευστικό χαρακτήρα αναδεικνύουν τα επιμέρους συστατικά της συνταγής. Ο πρώτος στόχος της μικροζυθοποιίας είναι να παράγει συγκεκριμένη ποσότητα φιαλών τον μήνα διατηρώντας παράλληλα το εξαιρετικό επίπεδο της ποιότητας.

Οι ιδρυτές της «Μικροζυθοποιία Πάρου» είναι ο Νικόλας Παυλάκης από την Πάρο και ο Μαρίνος Αλεξάνδρου, εραστής του Παριανού νησιού, που ζει στο Λονδίνο. Με την μακρόχρονη εμπειρία τους στον τομέα των Χρηματοοικονομικών και Διοίκησης Επιχειρήσεων, έθεσαν στόχο να δημιουργήσουν μια εταιρεία πρωτογενούς παραγωγής στην Ελλάδα.

“56isles”

“56isles”

Η παριανή μικροζυθοποιία, ξεκίνησε με 4 δεξαμενές το 2016 , και σήμερα τις έχει σχεδόν πολλαπλασιάσει σε παραγωγή. Η μεγάλη διάθεση της μπύρας γίνεται κυρίως στην τοπική αγορά της Πάρου. Ο χώρος της εστίασης απορροφά ένα μεγάλο μέρος και στηρίζει την παριανή μπύρα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις