Η ευρωπαϊκή βιομηχανία αναψυκτικών ανακοίνωσε τον Ιούνιο του 2021 νέες και ενισχυμένες δεσμεύσεις για την υγεία και τη διατροφή.

Μια νέα δέσμευση προβλέπει μείωση των μέσων προστιθέμενων σακχάρων στα αναψυκτικά κατά 10% από το 2019-2025 στην ΕΕ και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αυτό θα αντιπροσωπεύει συνολική μείωση κατά 33% των μέσων προστιθέμενων σακχάρων τις τελευταίες δύο δεκαετίες, βασιζόμενη στα προηγούμενα ορόσημα μείωσης της ζάχαρης που πέτυχε η βιομηχανία από το 2015 έως το 2019 (μείωση 14,6% κατά μέσο όρο) και από το 2000 έως το 2015 (μείωση 13,3% κατά μέσο όρο ).

Αυτό δείχνει τις συνεχείς προσπάθειες του κλάδου να ενθαρρύνει πιο υγιεινές δίαιτες και να ανταποκρίνεται στις μεταβαλλόμενες προτιμήσεις των καταναλωτών για χαμηλότερη πρόσληψη σακχάρων και θερμίδων.

Η μείωση του σακχάρου θα επιτευχθεί με ένα ευρύ φάσμα επιταχυνόμενων ενεργειών, όπως:

  • Aναμόρφωση των υπαρχόντων προϊόντων διατηρώντας παράλληλα τη γεύση.
  • Kαινοτομία για την ανάπτυξη νέων προϊόντων χωρίς ή χαμηλών θερμίδων·
  • Aύξηση της διαθεσιμότητας και του εύρους μικρότερων μεγεθών συσκευασιών για μέτρια κατανάλωση.
  • Προώθηση αναψυκτικών χωρίς ή χαμηλών θερμίδων για να ενθαρρύνει την επιλογή των καταναλωτών προς αυτά τα προϊόντα.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις