Το μενού ήταν εξολοκλήρου εμπνευσμένο από την Ιταλική κουζίνα.

Τα Όσκαρ επέστρεψαν φέτος σε κλίμα κανονικότητα μετά από δύο χρόνια πανδημίας και τα φώτα άστραψαν στο κόκκινο χαλί. Αφού ανακοινώθηκαν όλοι οι νικητές στην 94η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ την Κυριακή, ο πραγματικός εορτασμός ξεκίνησε στην δεξίωση με άφθονο φαγητό και ποτό που ακολούθησε.  Ο Evan Funke, ο σεφ πίσω από τα διάσημα εστιατόρια Mother Wolf και Felix στο Λος Άντζελες, ετοίμασε το φαγητό για το πάρτι στο οποίο παραδοσιακά παρευρίσκονται οι stars μετά την τελετή. Το μενού των Όσκαρ που δημιούργησε ο Funke περιείχε μια σειρά από πιάτα που θέλησαν να αναδείξουν «τη γαστρονομική κληρονομιά της Ρώμης», όπως είπε.

Το μενού του δείπνου του ξεκίνησε με panzanella (ιταλική σαλάτα με ψωμί) φτιαγμένη με ντομάτες, αγγούρια, φρέσκο κρεμμυδάκι, κρεμώδη burrata και ντυμένη με ξύδι lambrusco. Έπειτα, ο Funke πρόσφερε τα διάσημα λαζάνια του με στρώσεις από σπιτική μπολονέζ ragu, σάλτσα μπεσαμέλ και ντελικάτα, φρέσκα ζυμαρικά – και orecchiette σερβιρισμένο με μπρόκολο rabe pesto, brasicas και pangrattato (ένα μείγμα ιταλικής φρυγανιάς).
Οι επιλογές για κυρίως πιάτο στο μενού των Όσκαρ περιλάμβαναν επιλογές όπως μπραντζίνο με μάραθο, rib-eye steak με τραγανές πατάτες και άγρια ρόκα και ριζότο με ψητή κολοκύθα και φασκόμηλο. Το δείπνο έκλεισε γλυκά με maritozzo alla Romano, γλυκά ψωμάκια brioche γεμισμένα με φρέσκες φράουλες και κρέμα chantilly.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις