Ο Ισπανός μάγειρας που φτιάχνει φαγητό για τους αστροναύτες.

Ο Andrés και η ομάδα του στο ThinkFoodGroup συνεργάστηκαν με την Axiom Space για να στείλουν παέγια και άλλα ισπανικά τρόφιμα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) ως μέρος μιας εκτόξευσης που έχει προγραμματιστεί για τις αρχές του επόμενου μήνα.

Το τετραμελές πλήρωμα του Axiom – το οποίο θα περάσει οκτώ ημέρες στον διαστημικό σταθμό – έχει επικεφαλής τον βετεράνο διοικητή της NASA Michael López-Alegría, έναν άλλο Αμερικανό ισπανικής καταγωγής και φίλο του Andrés, ο οποίος ενέπνευσε αυτή τη συνεργασία για να φέρει την αληθινή ισπανική κουζίνα στο διάστημα.

“Πάντα ονειρευόμουν να ταΐζω ανθρώπους κάτω από το νερό, όπως ο Ιούλιος Βερν», είπε ο Andrés. «Έτσι νομίζω ότι το να ταΐζω τους ανθρώπους για μένα είναι η απόλυτη πρόκληση, ειδικά στις άκρες του γνωστού κόσμου».

Όμως, παρόλο που μόνο εκατοντάδες άνθρωποι έχουν πάει στο διάστημα, τα διαστημικά ταξίδια είναι αρκετά χρόνια που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί πολλές καινοτομίες στην τροφή των αστροναυτών. Έτσι, όταν ο Andrés και η διευθύντρια έρευνας και ανάπτυξης του ThinkFoodGroup, Charisse Grey, που ηγήθηκε του έργου, άρχισαν να εργάζονται, αντιμετώπισαν μια σειρά από προκλήσεις.

“Η δυσκολία είναι ότι η NASA το έχει κάνει πολύ καλά όλα αυτά τα χρόνια”, εξήγησε ο Andrés. “Έχουν κάνει πολλά πιάτα. Και το ερώτημα ήταν μπορούμε να έρθουμε με κάτι διαφορετικό, κάτι καινούργιο;”

Στην προσπάθειά τους να καινοτομήσουν για το διάστημα, ο Andrés και ο Gray επέστρεψαν σε αυτό που έκαναν καλύτερα στη Γη: εξαιρετική ισπανική κουζίνα με τολμηρές γεύσεις. Ναι, αυτά τα γεύματα έπρεπε να είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και να πληρούν όλες τις οδηγίες της NASA, αλλά τα αποτελέσματα πρέπει επίσης να είναι νόστιμα. Και το κατάφεραν!

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις