Τραγανοί ξηροί καρποί, αποξηραμένα φρούτα, σοκολάτες και όχι μόνο σε περιμένουν σε αυτές τις γωνιές της πόλης

Η στροφή μεγάλης μερίδας του κόσμου στον υγιεινό τρόπο ζωής τα τελευταία χρόνια έχουν φέρει τους ξηρούς καρπούς, μια από τις βασικότερες τροφές της μεσογειακής διατροφής, στο επίκεντρο. Μαγαζιά με παράδοση στους ποιοτικούς ξηρούς καρπούς έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλή ενώ παράλληλα ανοίγουν και νέες γωνιές με φρέσκιες και εναλλακτικές προτάσεις των αγαπημένων τραγανών σνακ. Αυτά είναι μερικά από τα μαγαζιά με ξηρούς καρπούς στην Αθήνα τα οποία αξίζει να επισκεφτείς, να περιηγηθείς ανάμεσα στους πάγκους τους και να αγοράσεις τους γευστικούς καρπούς τους.

Assos Ξηροί Καρποί

Το πρώτο κατάστημα Assos ιδρύθηκε το 1948 με έδρα το Πειραιά από τη πρώτη γενιά που έφτασε μετά τη μικρασιατική καταστροφή, λειτουργώντας στη πρώτη του έδρα μέχρι τα τέλη του 1970. Κατόπιν, το 1980 και με τη δημιουργική διάθεση της δεύτερης γενιάς μεταφέρθηκε σε μεγαλύτερο χώρο αποκτώντας άλλη δυναμική, δημιουργώντας ένα από τα πιο σύγχρονα καταστήματα του χώρου, με τη δυνατότητα επεξεργασίας των ξηρών καρπών εντός του καταστήματος. Τα Assos ακολουθούν τις απαιτήσεις της αγοράς και των καταναλωτών και διαθέτουν ξηρούς καρπούς αρίστης ποιότητας που ψήνονται στους φούρνους του καταστήματος.

Εκτός από τραγανούς καρπούς θα βρεις επίσης σοκολατάκια χειροποίητα, πραλίνες, καραμέλες και κουφέτα αλλά και ποτά από μια πλήρως ενημερωμένη κάβα.

Τσαμαδού 15Α, Πειραιάς

 Λεωφόρος Πεντέλης 16, Χαλάνδρι

Ιορδάνης

Οι ξηροί καρποί του Ιορδάνη είναι από τους ιστορικότερους στην πόλη. Το 1922 ο Γιώργος Γουναρίδης ήρθε από το Ικόνιο της Μικράς Ασίας στην Αθήνα και σε ένα μαγαζάκι 18 τετραγωνικών στη Νέα Ιωνία άρχισε να ψήνει και να πουλά ξηρούς καρπούς. Η αγάπη της οικογένειας Γουναρίδη για τη δουλειά, η κοινωνικότητα του παππού Ιορδάνη, οι εξαιρετικές πρώτες ύλες αλλά και το καβούρδισμα, που μέχρι σήμερα γίνεται στο εργαστήριο της επιχείρησης, έκαναν το μαγαζί γνωστό σε όλη την πόλη.

Εκεί, στην ιστορική γωνιά της Νέας Ιωνίας θα βρεις εκτός από ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, σοκολάτες, παστέλια, μπάρες και εκλεκτά παραδοσιακά προϊόντα.

Λεωφ. Ηρακλείου 230, Νέα Ιωνία

Carpo

Την δικιά τους “αυτοκρατορία” των ξηρών καρπών έχουν καταφέρει να χτίσουν εδώ και λίγα χρόνια τα καταστήματα Carpo τα οποία πλέον συναντάμε σε δεκάδες σημεία της Αθήνας. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1991 στην Αθήνα και δραστηριοποιείται στην εισαγωγή, επεξεργασία, τυποποίηση και εμπορία ξηρών καρπών και αποξηραμένων φρούτων. Το πρώτο κατάστημα άνοιξε το 2011 στο Κολωνάκι και πλέον τα Carpo μετρούν 6 καταστήματα στην Αθήνα, 4 στο Λονδίνο και 1 στο Ντουμπάι.

Εκτός από ξηρούς καρπούς στους πάγκους του θα βρεις εκλεκτό καφέ, αποξηραμένα φρούτα, σοκολατοειδή και παραδοσιακά προϊόντα.

Κανάρη 6, Κολωνάκι 

 Δημ. Βασιλείου 1, Νέο Ψυχικό

Πανεπιστημίου 9, Αθήνα

Λεβίδου, Κασσαβέτη &, Κηφισιά

Χασιώτης

Με ιστορία 50 ετών ο Χασιώτης έχει δημιουργήσει ένα βαρύ όνομα στον χώρο των ξηρών καρπών, με το κατάστημα στο Μαρούσι να είναι γνωστό σε κάθε άκρη της πόλης. Το 1972 το ζεύγος Ιωάννη και Αθηνάς Χασιώτη κατηφόρισε από την Μακεδονία στην Αθήνα για να αναζητήσει την τύχη του. Ο δρόμος τούς οδήγησε στο Μαρούσι, όπου, αρχικά μέσα σε ένα μικρό εργαστήριο χαμηλά στην οδό Ερμού, αποφάσισαν να φέρουν στην περιοχή την τέχνη και το μεράκι του καβουρδίσματος των ξηρών καρπών. Με όπλο τη σκληρή δουλειά και με σταθερές αξίες την προσήλωση στην ποιότητα και το σεβασμό και την αγάπη για τον κόσμο, κατόρθωσαν να “κατοχυρώσουν” το όνομά τους ως συνώνυμο των ξηρών καρπών στο Μαρούσι.

Φυσικά, ανάμεσα στο προϊόντα δεν θα βρεις μόνο ξηρούς καρπούς αλλά και αποξηραμένα φρούτα, σπόρους, δημητριακά, βούτυρα ξηρών καρπών, βότανα, μπαχαρικά ακόμα και όσπρια.

Ερμού 7 & Διονύσου, Μαρούσι

Διαβάστε επίσης: 

Tα καλύτερα παραδοσιακά μπακάλικα των Αθηνών

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις