Ο Γενάρης φέρνει στο "καλάθι" του εξαιρετικά φρούτα και λαχανικά

Βρισκόμαστε πια στην καρδιά του Ιανουαρίου, του πρώτου μήνα του χρόνου, τον μήνα που πολλοί από εμάς ξεκινούν και μία… αποτοξίνωση μετά τις διατροφικές κραιπάλες των γιορτών.

Ο Γενάρης φέρνει στο “καλάθι” του εξαιρετικά φρούτα και λαχανικά, που προσφέρουν υγεία και ευεξία στον οργανισμό μας.

Τα φρούτα του Ιανουαρίου

Πορτοκάλια, μανταρίνια, λεμόνια, γλυκολέμονα, κουμκουάτ, γκρέιπφρουτ, μοσχολέμονα, νεράτζια κίτρα, ρόδια και φράπες. Τα εσπεριδοειδή ευδοκιμούν πολύ σε όλη την Ελλάδα.

Τα λαχανικά του Ιανουαρίου

Μανιτάρια, με περισσότερα από 150 διαφορετικά βρώσιμα είδη στην Ελλάδα. Σπανάκι, που έχει μεγάλη θρεπτική αξία και προστατεύει τον ανθρώπινο οργανισμό. Σέλινο, αγκινάρα, αντίδια, καρότα που είναι πλούσια σε φυτικές ενώσεις, κυρίως καροτενοειδών όπως η β-καροτίνη και η λουτεΐνη.

Κουνουπίδι, κρεμμυδάκι φρέσκο, λαχανάκι Βρυξελλών που είναι γνωστά λόγω του ότι είναι πηγή δύο πολύ σημαντικών βιταμινών.

Λάχανο, μαρούλι, πράσο, φινόκιο ή αλλιώς η ελληνική μαραθόριζα είναι ένα τραγανό σούπερ αρωματικό λαχανικό και τρώγεται και ωμό και μαγειρεμένο. Τέλος, ραπανάκια, παντζάρια, πατάτες.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις