Αυτά τα τρόφιμα είναι γνωστά παγκοσμίως εξαιτίας του κινδύνου που διατρέχει η κατανάλωσή τους

Υπάρχουν διάφορες τροφές ανά τον κόσμο οι οποίες έχουν χαρακτηριστεί ως άκρως επικίνδυνες αφού, εάν δεν παρασκευαστούν σωστά, μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές δηλητηριάσεις, ακόμη και θάνατο. Βέβαια, ακόμη και αυτή η προειδοποίηση δεν μπορεί πολλές φορές να πείσει τους παράτολμους ταξιδιώτες οι οποίοι δεν διστάζουν να δοκιμάσουν μερικές από τις πιο παρακινδυνευμένες τροφές. Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να έχεις στο νου σου αυτήν την λίστα με τα πιο επικίνδυνα φαγητά του κόσμου πριν την επόμενή σου ταξιδιωτική και γαστρονομική περιπέτεια.

Τα πιο επικίνδυνα φαγητά που μπορείς να συναντήσεις

1. Fugu

Αυτό είναι ένα έδεσμα στην Ιαπωνία, τοπικά γνωστό ως fugu και μόνο σωστά εκπαιδευμένοι σεφ μπορούν να το σερβίρουν με ασφάλεια. Τρώγεται κυρίως ωμό, τηγανητό ή βραστό με miso. Το θανατηφόρο δηλητήριο, που μπορεί να σκοτώσει αμέσως, μπορεί να βρεθεί στο συκώτι και στα εσωτερικά όργανα, επομένως πρέπει να προετοιμαστεί και να καθαριστεί σωστά πριν το σερβίρισμα. Στην Αμερική είναι απαγορευμένο.

πιο επικίνδυνα φαγητά του κόσμου

Wikimedia Commons

2. Αψέντι

Αυτό το γλυκό ρόφημα παρασκευάζεται από ξυλοσκώληκα, μάραθο και γλυκάνισο. Ο ξυλοσκώληκας περιέχει μια χημική ουσία που έχει ψυχοδραστικές ιδιότητες και μπορεί να προκαλέσει παραισθήσεις.

3. Ζωντανό χταπόδι

Γνωστό και ως Sannakji στην Κορέα, αυτή η λιχουδιά τρώγεται ωμή. Ο κίνδυνος είναι ότι αν δεν το μασήσετε καλά, η αναρρόφηση του χταποδιού μπορεί να πιάσει το λαιμό σας και να προκαλέσει πνιγμό και ασφυξία.

Wikimedia Commons

4. Ackee

Αυτό το φρούτο είναι πολύ αγαπητό στην Τζαμάικα. Πρέπει να καταναλώνεται μόνο όταν είναι πλήρως ώριμο, σωστά προετοιμασμένο και χωρίς τους τοξικούς σπόρους. Οι σπόροι περιέχουν δηλητηριώδεις ουσίες που προκαλούν εμετό.

Wikimedia Commons

5. Μανιτάρι Θανάτου

Αν και έχουν ευχάριστη γεύση και μοιάζουν με πολλές άλλες ποικιλίες μη τοξικών μανιταριών, όταν καταναλώνεται, το μανιτάρι του θανάτου προκαλεί έντονο κοιλιακό άλγος και εμετό. Εάν καταπιείτε μια μεγάλη μερίδα αυτού του θανατηφόρου μανιταριού, προκαλεί βλάβη στο συκώτι, τα νεφρά και την καρδιά.

6. Μύδια με αίμα

Διαθέσιμα στην Κίνα, τα μύδια με αίμα βράζονται γρήγορα και τρώγονται. Τα μύδια αίματος είναι γνωστό ότι μεταφέρουν αρκετούς ιούς που οδηγούν σε θανατηφόρες ασθένειες όπως ο τύφος, η ηπατίτιδα Α και η δυσεντερία.

Flickr

7. Κασάβα

Μια ορισμένη ποικιλία κασάβα, μιας τροπικής ρίζας που ονομάζεται μανιόκα, η οποία βρίσκεται στην Αφρική και τη Νότια Αμερική, πρέπει να μαγειρευτεί καλά και να προετοιμαστεί σωστά. Η ωμή μανιόκα περιέχει μια τοξική ουσία που ονομάζεται λιναμαρίνη, η οποία γίνεται κυάνιο εάν καταναλωθεί ωμή.

8. Χάκαρλ καρχαρίας 

Αυτός ο παστός καρχαρίας τρώγεται παραδοσιακά στην Ισλανδία. Στην πραγματικότητα είναι σάπιος καρχαρίας, που έμεινε στην άλμη για έξι μήνες. Ο καρχαρίας δεν έχει νεφρά ή ουροποιητικό σύστημα, επομένως οι τοξικές απόβλητες ουσίες απορροφώνται από το δέρμα και τη σάρκα.

Wikimedia Commons

9. Casu marzu

Το Casu marzu, το οποίο κυριολεκτικά σημαίνει σάπιο τυρί, σερβίρεται παραδοσιακά στη Σαρδηνία. Κατά τη διαδικασία παλαίωσης, το τυρί αναπτύσσει (και είναι γνωστό ότι περιέχει) ζωντανά έντομα (αυγά και σκουλήκια).

Wikimedia Commons

Διαβάστε επίσης: 

Τα αρχαιότερα τρόφιμα που ανακαλύφθηκαν από αρχαιολόγους

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις