Σεβίτσε λαβράκι με «γάλα τίγρη» και αστακός με ροζ γκρέιπφρουτ στις επιλογές

Πραγματοποιήθηκε η σύνοδος του ΝΑΤΟ στην Μαδρίτη με τους ηγέτες της Συμμαχίας να συγκεντρώνονται για να συζητήσουν την ένταξη της Φιλνανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ αλλά και το ζήτημα της Ουκρανίας. Επιστέγασμα αυτής της συνάντησης ήταν ένα πλούσιο δείπνο το οποίο παρέθεσε ο βασιλιάς της Ισπανίας, Φίλιππος ΣΤ’ με τη βασίλισσα Λετίθια στο παλάτι της Μαδρίτης προς τιμήν των ηγετών του ΝΑΤΟ, με ένα πλούσιο και σίγουρα ξεχωριστό μενού.

Τι έφαγαν οι ηγέτες του ΝΑΤΟ στο δείπνο παλάτι της Μαδρίτης

Το μενού του ξεχωριστού δείπνου επιμελήθηκε ο διάσημος Ισπανός σεφ Πάκο Ρονθέρο το οποίο περιείχε μια ποικιλία από 13 ορεκτικά. Ο κατάλογος των ορεκτικών περιελάμβανε σφαιροποιημένες ελιές, μπριός με κόκκινο τόνο και μουστάρδα παλαιού τύπου, σεβίτσε λαβράκι με «γάλα τίγρη» (δεν είναι γάλα από τίγρη αλλά διάσημη σάλτσα της περουβιανής κουζίνας), μοσχάρι πικάνια, αστακό με ελαιόλαδο και ροζ γκρέιπφρουτ, ομελέτα με γαρίδες, σαρδέλα μαρινάτη με σάλτσα ρομέσκο, τάκο με γλασαρισμένο μοσχάρι και καπνιστό σολομό.

Τα ορεκτικά ολοκληρώθηκαν με κροκέτες γαρίδας με σκόρδο, ψητό καλαμπόκι με γουακαμόλε, τηγανητές κροκέτες μπακαλιάρου και γκασπάτσο με λάδι βασιλικού.

Το κυρίως πιάτο ήταν μπακαλιάρος με σάλτσα μενιέρ, ταπιόκα και ζωμό πέστροφας, ενώ για επιδόρπιο ο Ρονθέρο ετοίμασε αφρό καρύδας με γρανίτα από μέντα και φρούτα του πάθους. Το μενού συνοδευόταν από κόκκινο, λευκό και αφρώδες κρασί, καθώς και νερό.

Διαβάστε επίσης: 

To Μενού των Όσκαρ: Τι έφαγαν οι διάσημοι στην λαμπερή τελετή απονομής των χρυσών βραβείων

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις