Τρεις στάσεις για ένα γευστικό ταξίδι στην ασιατική κουζίνα

Τα ασιατικά bao buns έχουν κατακτήσει τα τελευταία χρόνια και τις κουζίνες της δύσης ενώ έχουν γίνει ιδιαίτερα αγαπητά και στην πατρίδα μας. Πρόκειται για ένα αφράτο μικρό ψωμάκι που φτιάχνεται στον ατμό και παραδοσιακά γεμίζεται με γλυκά και αλμυρά υλικά. Το bao χρονολογείται από τον τρίτο αιώνα και είναι ένα δημοφιλές street food στη Σιγκαπούρη, τη Μαλαισία, τις Φιλιππίνες, την Ταϊβάν και την Chinatown του Ναγκασάκι στην Ιαπωνία. Όσον αφορά την χώρα μας, από κλασικό ορεκτικό στα ασιατικά εστιατόρια, πλέον έχει μεταφερθεί στους δρόμους και έχει γίνει ένα από τα πιο αγαπημένα street food και σε αυτά τα μαγαζιά στην Αθήνα θα βρεις μερικά από τα καλύτερα bao buns της πόλης.

Mr Pug’s Canteen

Ένα από τα διασημότερα και νοστιμότερα street food της Αθήνας θα το βρεις το Χαλάνδρι. Το Mr Pug’s Canteen έχει καταφέρει εδώ και χρόνια να φέρει την Ασιατική κουζίνα στον δρόμο και να κάνει τα γκουρμέ του bao buns προσιτά σε όλους. Αξίζει να δοκιμάσεις τα αφράτα ψωμάκια με τραγανή πάπια, κοτόπουλο, χοιρινό και μπακαλιάρο αλλά και το μοναδικό Bao Beef Burger.

Κατσουλιέρη 6, Χαλάνδρι 

Thess Bao Athens

Το Thess Bao, η αγαπημένη στάση των Θεσσαλονικιών για bao bans, έκανε απόβαση και στην Αθήνα και αγαπήθηκε από την πρώτη στιγμή. Συνδυάζοντας αρμονικά την Ασιατική βάση του Bao Bun με παραδοσιακά ελληνικά φαγητά, μπορούμε να πούμε πως έχει πάει την τέχνη του ψωμιού στον ατμό σε άλλο επίπεδο! Αρκεί να αναφέρουμε πως στο μενού του θα βρεις γλυκόξινο γύρο χοιρινό, γαρίδες σαγανάκι, μοσχαρίσιο μάγουλο κοκκινιστό και όλα αυτά μέσα σε αφράτα ψωμάκια.

 Περικλέους 30-32, Αθήνα

Pink Flamingo

To Pink Flamingo είναι ένα από τα πρώτα μαγαζιά στην Αθήνα που αφιερώθηκαν στα bao buns. Ο γνωστός σεφ Βασίλης Καλλίδης υπογράφει τα πιάτα του μενού και καταφέρνει να φέρει  το street food των υπαίθριων αγορών του Hongkong και της Bangkok στις δυτικές γεύσεις. Εκτός από κλασσικές και αγαπημένες γεύσεις με χοιρινό και πάπια θα βρεις την vegan επιλογή αχνιστού Bao με Tempeh Teriyaki, αβοκάντο, peanut butter sauce και κόλιανδρο ενώ δεν πρέπει να παραλείψεις να δοκιμάσεις το επιδόρπιο τους με κρέμα πατισερί, άχνη, κανέλα και καραμελωμένα αμύγδαλα που παραπέμπει στην ελληνική μπουγάτσα.

Σκούφου 2-4, Αθήνα

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις