Όσοι δεν καταναλώνουν αρκετές ποσότητες από αυτές τις ομάδες τροφίμων διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο

Υπάρχουν κάποιες τροφές οι οποίες προστατεύουν το καρδιαγγειακό μας σύστημα, σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη.

Αυτές είναι τα φρούτα, τα λαχανικά, τα όσπρια, οι ξηροί καρποί, τα ψάρια και τα αλακτοκομικά προϊόντα με πλήρη λιπαρά.

Ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα όσοι δεν καταναλώνουν αρκετές ποσότητες από τις παραπάνω ομάδες τροφίμων διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο για την εμφάνιση καρδιαγγειακών νόσων.

Πόσο πρέπει να καταναλώνουμε από κάθε ομάδα

Σύμφωνα με τους ερευνητές, θα πρέπει να καταναλώνουμε:

-Φρούτα: 2-3 μερίδες ημερησίως
-Λαχανικά: 2-3 μερίδες ημερησίως
-Ξηροί καρποί: 1 μερίδα ημερησίως
-Γαλακτοκομικά: 2 μερίδες ημερησίως
-Όσπρια: 3–4 εβδομαδιαίες μερίδες την εβδομάδα
-Ψάρια: 2-3 εβδομαδιαίες μερίδες την εβδομάδα

Όσον αφορά τα δημητριακά ολικής αλέσεως θα πρέπει να περιοριστούμε σε μία μερίδα ημερησίως και το ίδιο ισχύει επίσης για το μη επεξεργασμένο κόκκινο κρέας ή τα πουλερικά.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις