Ένα μπουκάλι έξι λίτρων The Setting Wines 2019 Glass Slipper Vineyard Cabernet Sauvignon έγινε το πιο ακριβό κρασί που πουλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία, με ένα τεράστιο ποσό 1 εκατομμυρίου δολαρίων.

Ένας άντρας ονόματι Don Steiner αγόρασε το μπουκάλι Cabernet Sauvignon σε μια φιλανθρωπική δημοπρασία στη Νέα Ορλεάνη στις 6 Νοεμβρίου. Δεν έχουν αποκαλυφθεί άλλες λεπτομέρειες σχετικά με τον πλειοδότη της φιάλης.

Τα σταφύλια για το κρασί προέρχονταν από την περιοχή Coombsville της Napa, όπου βρίσκεται το Glass Slipper Vineyard. Ενώ η μοναδική εμφιάλωση των έξι λίτρων του Cabernet Sauvignon πωλήθηκε για 1 εκατομμύριο δολάρια, ένα μπουκάλι 750 ml κοστίζει στην πραγματικότητα 185 δολάρια. Ωστόσο, μόνο 900 μπουκάλια του vintage του 2019 κατασκευάστηκαν μέχρι τώρα, κάτι που υποδηλώνει ότι μπορεί να είναι δύσκολο να το βρείτε στα χέρια σας.

Η δημοπρασία στην οποία πραγματοποιήθηκε η πώληση του μπουκαλιού έγινε για να συγκεντρωθούν χρήματα για το ίδρυμα του διάσημου σεφ Emeril Lagasse. Πάνω από 3,75 εκατομμύρια δολάρια συγκεντρώθηκαν στη δημοπρασία της Νέας Ορλεάνης, υποστηρίζοντας τη φιλανθρωπική οργάνωση στη δέσμευσή της να δημιουργήσει ευκαιρίες για καθοδήγηση νέων στη μαγειρική, τη διατροφή και την καλλιτεχνική εκπαίδευση.

“Είναι μεγάλη τιμή να έχω κάνει το παγκόσμιο ρεκόρ για το πιο ακριβό μόνο μπουκάλι κρασιού που έχει πουληθεί ποτέ και να συγκεντρώσω 1 εκατομμύριο δολάρια για έναν σκοπό που είναι τόσο κοντά στην καρδιά μου”, είπε ο Jesse Katz, οινοποιός του Healdsburg, είναι υπεύθυνος για το περιεχόμενο του μπουκαλιού. “Το να γνωρίζουμε πόσες ζωές παιδιών θα αλλάξουν προς το καλύτερο από αυτό το μόνο μπουκάλι είναι μια χαρούμενη υπενθύμιση του γιατί ιδρύσαμε το The Setting Wines”.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις