Ανησυχία των καταναλωτών για το τι μπορεί να περιέχει

Στην Κίνα ο κόσμος έχει μάλλον αρχίσει να ανησυχεί μετά από βίντεο που δείχνουν το κινέζικο παγωτό που δεν λιώνει, ακόμη και όταν έρθει σε άμεση επαφή με τη φλόγα. Συγκεκριμένα, όσοι προσπαθούσαν να λιώσουν το παγωτό με φλόγα αποκάλυψαν ότι η ουσία δεν λιώνει όπως το κανονικό παγωτό, και στην πραγματικότητα, παράγει καπνό.

Ανησυχία για το κινέζικο παγωτό που δεν λιώνει – Τι περιέχει

Το Zhong Xue Gao είναι μια μάρκα παγωτού πολυτελείας στην Κίνα και έχει ονομαστεί ο «Ερμής του παγωτού» λόγω της υψηλής τιμής του ως το πιο ακριβό παγωτό στη χώρα. Αλλά το brand έχει έρθει τώρα αντιμέτωπο με ερωτήματα σχετικά με το τι περιέχουν τα προϊόντα της, σύμφωνα με τη South China Post. Ένα απόσπασμα που δείχνει πώς το παγωτό μετατράπηκε σε κολλώδη ουσία, αντί για υγρό, έχει προβληθεί 500 εκατομμύρια φορές στον κινεζικό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Weibo.

Η εταιρεία εξέδωσε μια ανακοίνωση, λέγοντας ότι όλα τα προϊόντα της ήταν σύμφωνα με τους κινεζικούς κανονισμούς για την ασφάλεια των τροφίμων.

Σε μια δήλωση, ο Zhong Xue Gao είπε: «Τα κύρια συστατικά του παγωτού με γεύση καρύδας είναι το γάλα, η απλή κρέμα, ο πολτός καρύδας, το συμπυκνωμένο γάλα και το γάλα σε σκόνη. Το 40% αυτού του παγωτού είναι στερεά υλικά».

Εξήγησε επίσης ότι προσθέτει 0,032 γραμμάρια καραγενάνης στο προϊόν των 78 γραμμαρίων – ένα εκχύλισμα φυκιών που έχει προκαλέσει ανησυχία μετά από δοκιμές σε ζώα και κύτταρα που έδειξαν ότι μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου.

Ένας αξιωματικός από το Γραφείο Εποπτείας και Διαχείρισης Αγοράς της Σαγκάης είπε ότι είχαν λάβει γνώση για τα βίντεο που έδειχναν το παγωτό να μην λιώνει. Είπαν: «Τα αποτελέσματα των δοκιμών από επαγγελματικά ιδρύματα δοκιμών θα πρέπει να είναι πιο έγκυρα. «Με γυμνά μας μάτια, το παγωτό δεν έλιωσε. Αλλά αυτό το συμπέρασμα θα υποστηρίχθηκε καλύτερα από επιστημονικά δεδομένα».

Διαβάστε επίσης: 

Dondurma: Το τούρκικο παγωτό που δεν λιώνει!

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις