Η Μαρίνα Ζαφείρη, το πρόσωπο πίσω από το food blog faganoula.gr, μιλά στο FoodLife για την μεγάλη της αγάπη, το φαγητό!

Η Μαρίνα Ζαφείρη είναι blogger, λάτρης του καλού και ελληνικού φαγητού, συγγραφέας και φυσικά μαμά! Αυτές είναι οι ιδιότητες που συνδύασε με επιτυχία και είχαν ως αποτέλεσμα την δημιουργία του aletr ego της, της γλυκιάς φαγανούλας. Στο προσωπικό της προφίλ στο Instagram θα βρεις εύκολες συνταγές, επεξηγηματικά βιντεάκια, μαγειρικές στιγμές από την καθημερινότητά της και όχι μόνο. Εμείς σου προτείνουμε να διαβάσεις και το βιβλίο της με τίτλο “Τι θα φάμε μαμά;”, ειδικά εάν είσαι εργαζόμενη μητέρα που έχει ξεμείνει από ιδέες για το καθημερινό μαγείρεμα.
Πότε ξεκίνησε η ενασχόλησή σου με το food blogging;

Άρχισα να το σκέφτομαι το 2019, ωστόσο πήρε σάρκα και οστά τον Ιανουάριο του 2020!

Πώς προέκυψε η ιδέα να μεταφέρεις την αγάπη σου για το φαγητό στο
instagram;

Από μικρή μου άρεσε να μοιράζομαι πράγματα και το καλό φαγητό υπάρχει για να το μοιράζεσαι όχι μόνο στο σπίτι ή με φίλους, αλλά και μέσα από τα social media. Έτσι, παρακολουθώντας κι άλλα blog, σκέφτηκα πως αυτός είναι ένας ωραίος τρόπος για να δείξω πόσο αγαπώ το καλομαγειρεμένο σπιτικό φαγητό.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 𝔽𝔸𝔾𝔸ℕ𝕆𝕌𝕃𝔸💛𝕄𝔸ℝ𝕀ℕ𝔸 (@faganoula.gr)

Τι είναι αυτό που θεωρείτε ότι ξεχωρίζει το δικό σας food blog από τα
υπόλοιπα;

Το κάθε blog είναι ξεχωριστό! Αυτό που θεωρώ εγώ ιδιαίτερο για το δικό μου, αλλά κι ο κόσμος που με ακολουθεί, είναι η αμεσότητα, η γλυκύτητα και οι απλές συνταγές με επιμονή στα ελληνικά προιόντα.

Ποια θεωρείς ότι είναι η πιο δημοφιλής διατροφική τάση στις μέρες μας;
Που έχει στραφεί ο κόσμος;

Ξεκάθαρα δυο: η μεσογειακή διατροφή και ο βιγκανισμός.

Υπάρχουν κουζίνες στις οποίες έχεις ιδιαίτερη αδυναμία;

Φυσικά! Ίσως φανεί κοινότοπο, αλλά λατρεύω την ελληνική κουζίνα. Επίσης, αγαπώ την ιταλική.

Εάν έπρεπε να τρως ένα μόνο φαγητό για όλη την υπόλοιπη ζωή σου ποιο θα
ήταν;

Ξεκάθαρα ο μουσακάς. Γιατί; Γιατί είναι φαγητάρα!

Ονόμασε τρία υλικά που δεν λείπουν ποτέ από την κουζίνα σου!

Αλεύρι, τυριά και πιπεριές Φλωρίνης.

Πες λίγα λόγια για το βιβλίο σου.

Η πρόταση από τις εκδόσεις Συμμετρία για την δημιουργία και την έκδοση του βιβλίου μου ήρθε σε μια αρκετά πιεστική περίοδο για μένα, αλλά όταν θέλεις κάτι πολύ και έχεις υποστηρικτικούς ανθρώπους δίπλα σου, όλα γίνονται πιο εύκολα.

Είναι ένα βιβλίο που φτιάχτηκε με αγάπη, γιατί το φαγητό είναι αγάπη, θέλει αγάπη, κρύβει αγάπη. Με κινητήριο δύναμη τα παιδιά μου και με πολλές γνώσεις από τις γιαγιάδες μου, συμπεριέλαβα στο βιβλίο 30 εύκολες και λαχταριστές συνταγές που αγαπούν τα παιδιά, αλλά κι εμείς οι λίγο μεγαλύτεροι. Μάλιστα, κάποιες από αυτές φέρνουν γλυκές αναμνήσεις!


Ποια είναι τα σχέδια σου για το μέλλον;

Υπάρχουν αρκετά πράγματα στο μυαλό και για το blog μου www.faganoula.gr, όμως είμαι της φιλοσοφίας “όλα αργά και σταθερά, βήμα-βήμα”.

Διαβάστε επίσης: 

Η food blogger Κρυσταλλίνα Παραμύθη μιλά για το κίνημα του βιγκανισμού και το πώς είναι να μεγαλώνεις ένα vegan παιδί

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις