Το Chef's Pencil δημοσίευσε την λίστα με τις πιο αγαπημένες κουζίνες του Instagram.

Το Instagram είναι μακράν η πιο σημαντική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, με κυριολεκτικά δισεκατομμύρια δημοσιεύσεις που σχετίζονται με τα τρόφιμα. Μόνο το #Food έχει χρησιμοποιηθεί σε σχεδόν 500 εκατομμύρια δημοσιεύσεις στο Instagram, ενώ το #foodies διεκδικεί περισσότερες από 200 εκατομμύρια δημοσιεύσεις. Η διάσημη πλατφόρμα για την εστίαση Chef’s Pencil συγκέντρωσε τις πιο δημοφιλείς κουζίνες στο Instagram για το 2021 με βάση τα hashtags που χρησιμοποιήθηκαν κάτω από τις δημοσιεύσεις και η Ελλάδα βρίσκεται στην 10η θέση.

Στην πρώτη θέση της λίστας συναντάμε την Ιταλία! Με την ιταλική κουζίνα να είναι το απόλυτο comfort food, δεν είναι περίεργο που η #πίτσα και τα #ζυμαρικά συγκαταλέγονται στα 5 πιο αγαπημένα φαγητά παγκοσμίως. Αυτά τα δύο hashtags μόνο εμφανίστηκαν στο Instagram πάνω από 14 εκατομμύρια φορές τον περασμένο χρόνο. Επιπλέον, τα hashtags που σχετίζονται με ιταλικό φαγητό χρησιμοποιήθηκαν σχεδόν 4 εκατομμύρια φορές στο Instagram τον περασμένο χρόνο, αυξημένα κατά 28% σε ετήσια βάση.

Την ίδια στιγμή βλέπουμε πως η ινδική κουζίνα ήταν η δεύτερη πιο δημοφιλής κουζίνα στο Instagram το 2021, ξεπερνώντας ακόμη και την ιαπωνική κουζίνα, η οποία μπορεί να υπερηφανεύεται για τις δημοσιεύσεις με τις περισσότερες ετικέτες. Φέτος, ακολουθεί πολύ στενά την ιταλική κουζίνα, με περισσότερα από 3,3 εκατομμύρια hashtags που σχετίζονται με ινδικά τρόφιμα που χρησιμοποιήθηκαν τους τελευταίους 12 μήνες.

Η Ελλάδα εκτός από την 10η θέση στην γενική κατάταξη με τις πιο δημοφιλείς κουζίνες στον Instagram βρέθηκε και στην 8η θέση στην λίστα με τις κουζίνες με τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης το 2021 κατακτώντας 26% περισσότερα tags στις εικόνες με φαγητό του αγαπημένου μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις