Κι όμως το ελληνικό τυρί που κατέκτησε μια θέση στην λίστα του CNN με τα καλύτερα τυριά της Ευρώπης δεν είναι η φέτα.

To CNN δημοσίευσε την δική του λίστα με τα καλύτερα τυριά της Ευρώπης και δεν παρέλειψε να συμπεριλάβει και ένα Ελληνικό μέσα σε αυτά. Εκτός από το Κυπριακό χαλούμι που δεν θα μπορούσε να λείπει από την λίστα, το δικό μας Μετσοβόνε κατείχε επάξια μια θέση. Ξέρεις τα πάντα για τη φέτα, φυσικά. τώρα ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε ένα λιγότερο γνωστό ελληνικό τυρί.

CNN: Το Μετσοβόνε ένα από τα καλύτερα τυριά της Ευρώπης

Όπως έγραψε το ίδιο το CNN: “Το Μετσοβόνε κατάγεται από το απομακρυσμένο βόρειο τμήμα της χώρας, ή πιο συγκεκριμένα, μια ορεινή πόλη που ονομάζεται Μέτσοβο. Φτιαγμένο από αγελαδινό γάλα, είτε μόνο του είτε αναμεμειγμένο με λίγο πρόβειο ή κατσικίσιο, είναι ημίσκληρο και φυσικά καπνιστό. Όπως αυτό το άλλο ελληνικό βασικό προϊόν, το χαλούμι, προσφέρεται ιδιαίτερα για ψήσιμο στη σχάρα”.

Ενώ η φέτα σίγουρα θα παραμείνει το αστέρι των ελληνικών τυριών, το προϊόν που αυτή τη στιγμή κερδίζει έδαφος και δημοσιότητα χάρη στη λίστα του CNN Travel με τα αγαπημένα τους ευρωπαϊκά τυριά, είναι το μετσοβόνε. Εκτός από την πολύ ξεχωριστή και νόστιμη γεύση του, το τυρί του ορεινού χωριού της Ηπείρου έχει και μια ενδιαφέρουσα ιστορία. Εμπνευσμένο από το ιταλικό provolone, επινοήθηκε ως μέρος μιας προσπάθειας αναβίωσης αυτής της ορεινής περιοχής με τη δημιουργία θέσεων εργασίας μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις