Ποιος είναι ο φετινός νικητής ανάμεσα στα 4.434 τυριά που αναμετρήθηκαν

Στο Ηνωμένο Βασίλειο συγκεντρώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα 250 διεθνείς κριτές για να διαλέξουν το καλύτερο τυρί του κόσμου για το 2022 ανάμεσα σε 4.434 συμμετοχές από 42 χώρες. Οι ειδικοί στον τομέα του τυριού επιδόθηκαν σε γευστικές δοκιμές και κατέληξαν στο τυρί που αναδείχθηκε ο μεγάλος νικητής.

Φέτος, καλύτερο τυρί του κόσμου για το 2022 αναδείχθηκε μια ελβετική γραβιέρα, το Le Gruyère AOP surchoix. Οι κριτές περιέγραψαν το Le Gruyère AOP surchoix, το οποίο εισήγαγε η Ελβετή τυροκόμος Vorderfultigen και ο affineur (ραφινέρ) Gourmino, ως ένα «πραγματικά εκλεπτυσμένο, χειροποίητο τυρί» που λιώνει στο στόμα και έχει νότες από βότανα, φρούτα και δέρμα. «Ένα τυρί με πολύ μεράκι και αρώματα». Ένα ώριμο τυρί, η γραβιέρα είναι ελαφρώς εύθρυπτη και παρασκευάζεται από ωμό αγελαδινό γάλα. Στη δεύτερη θέση ήρθε ένα Gorgonzola Dolce DOP, ένα μαλακό, μπλε βουτυρώδες τυρί από την De’ Magi από την Ιταλία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η γευστική δοκιμή όλων των τυριών έγινε με την μέθοδο της “τυφλής δοκιμασίας”.

Οι 16 τελικοί φιναλίστ με σειρά κατάταξης ήταν:

Le Gruyère AOP surchoix, από τον τυροκόμο Vorderfultigen και τον affineur Gourmino
Gorgonzola Dolce DOP από την De’ Magi
Grosse Tomme de Bufflonne Cave Jacobine από την Prolactine France
Âlde Fryske από το De Fryske
Tomme de chèvre Cave Jacobine από την Prolactine France
PATA DE MULO CURADO LOS PAYUELOS από Quesería Artesanal Los Payuelos
Greensward από το Murray’s Cheese
Devon Blue από το Ticklemore Cheese
Spenwood από το Village Maid Cheese
Grosse Tomme de chèvre Cave Rousseau από την Prolactine France
Sinodun Hill από το Norton and Yarrow Cheese
Gorwydd Caerphilly από την Trethowan’s Dairy Ltd
Großer Deichkäse 12 Monate από Rohmilchkäserei Backensholz GmbH & Co. KG
MA-TRU’ Pecorino Amatriciano από τηνLLI PETRUCCI SRL
L’Ambra di Talamello από τη Rocca Toscana Formaggi S.R.L.
Gentenaer από το Little Cheese Farm

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις