Αρχαία διατροφή και γευσιγνωσία κρασιού στο Μουσείο Ακρόπολης

Μια μοναδική εμπειρία σε περιμένει στο ομορφότερο σημείο της πόλης
Στα πλαίσιο του Athens City Festival μια ξεχωριστή εμπειρία κρασιού άριστα συνδυασμένου με την αρχαία διατροφή και την φιλοσοφία των Αρχαίων Ελλήνων σε περιμένει στην ξενάγηση και την γευσιγνωσία κρασιού στο Μουσείο της Ακρόπολης στις 12 Μαΐου. Ποια ήταν η σχέση των αρχαίων Αθηναίων με το κρασί; Πώς το έπιναν και με τι το συνόδευαν; Αλλά και γενικότερα, τι περιελάμβανε η διατροφή τους; Ποια προϊόντα ήταν τοπικά και ποια εισαγόμενα; Και τι ρόλο είχαν στη θρησκευτική ζωή της πόλης;
Σε αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα απαντούν οι αρχαιολόγοι του Μουσείου Ακρόπολης σε μια διαφορετική περιήγηση στις συλλογές του. Μία μοναδική εμπειρία που ολοκληρώνεται στο εστιατόριο του δευτέρου ορόφου με θέα την Ακρόπολη, με ένα γεύμα παρασκευασμένο ειδικά για την περίσταση. Συνοδεύεται από γευσιγνωσία κρασιού με την υποστήριξη του Οινοποιείου «Βιβλία Χώρα».
H ξενάγηση με θέμα την αρχαία διατροφή θα πραγματοποιηθεί από τις 19:00 έως τις 20:00 και το γεύμα θα λάβει χώρα στο εστιατόριο από τις 20:00 έως τις 22:00. Το μενού περιλαμβάνει: Κολοκυθοκεφτέδες με φρέσκα μυρωδικά, ελαφρύ τζατζίκι και σάλτσα ψητής πιπεριάς Φλωρίνης, ελληνική σαλάτα με ντοματίνια σε φωλιά αγγουριού, mousse φέτας σε χώμα από χαρούπι, φρέσκο μπακαλιάρο στο φούρνο με χόρτα σοφεγάδα, πατάτες και σάλτσα από πετρόψαρα με ντομάτα, ραβανί παραδοσιακό, καρύδα, mousse γιαούρτι και γλυκό κουταλιού βύσσινο.
Συμμετοχή: 47,00€ – περιορισμένες θέσεις
Διαβάστε επίσης:
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις










