Κι όμως, έχει και η Ελλάδα cookies και δεν είναι αυτά που φαντάζεσαι

Θα μπορούσε να πει κανείς πως η Ελλάδα έχει αναγάγει τα μπισκότα σε μοναδικά γλυκίσματα που δεν θα βρεις πουθενά αλλού στον κόσμο. Μπορεί στην βάση τους να μοιάζουν με τα κουλουράκια ή τα cookies του εξωτερικού, όμως στην πραγματικότητα, η τεχνική και τα διαφορετικά υλικά που έχουν συνδυαστεί τα κάνουν μοναδικά γλυκά που δεν συγκρίνονται με άλλα. Για το λόγο αυτό, στην λίστα του Taste Atlas συμπεριέλαβε 5 ελληνικά αρτοσκευάσματα στην λίστα με τα καλύτερα μπισκότα του κόσμου.

Αρκετά ψηλά, στην 3η θέση συναντάμε το μελομακάρονο. Η διεθνής ιστοσελίδα φαγητού περιγράφει το παραδοσιακό γλυκό των Χριστουγέννων ως «νόστιμα σιμιγδαλένια μπισκότα που αρωματίζονται παραδοσιακά με μέλι, ξύσμα πορτοκαλιού, κανέλα, ελαιόλαδο και μερικές φορές κονιάκ. Αμέσως μετά το ψήσιμο, τα μπισκότα μελομακάρονα περιχύνονται με σιρόπι μελιού και στη συνέχεια πασπαλίζονται με αλεσμένα καρύδια».

Την 14η θέση καταλαμβάνουν τα μουστοκούλουρα. «Το βασικό συστατικό σε αυτά τα μαστιχωτά, μαλακά μπισκότα είναι ο μούστος σταφυλιού ή το πετιμέζι, μια μελάσα σταφυλιού που μοιάζει με σιρόπι. Αναμειγνύεται σε μια εύπλαστη ζύμη που συνδυάζει ζάχαρη ή μέλι, αλεύρι, διογκωτικό, χυμό πορτοκαλιού και μπαχαρικά όπως κανέλα και γαρύφαλλο. Δεδομένου ότι ο μούστος σταφυλιών είναι ένα φθινοπωρινό προϊόν, τα μπισκότα συνήθως απολαμβάνονται όλο το φθινόπωρο και το χειμώνα», αναφέρει η ιστοσελίδα.

Λίγο πιο κάτω, στον αριθμό 19, συναντάμε το έτερο χριστουγεννιάτικο γλυκό, τους κουραμπιέδες οι οποίοι περιγράφονται ως «τραγανά και βουτυράτα κουλουράκια που συνοδεύουν στην Ελλάδα πολλές γιορτινές περιόδους και ειδικές περιστάσεις».

Στην ευρύτερη οικογένεια των μπισκότων συναντάμε και τα αμυγδαλωτά τα οποία καταλαμβάνουν την 24η θέση. «Αυτά τα ντελικάτα ελληνικά μπισκότα παρασκευάζονται με αλεσμένα αμύγδαλα, ασπράδια αυγών, ζάχαρη και διάφορα αρώματα όπως νερό από άνθη πορτοκαλιάς, λικέρ ή βανίλια», λένε οι ειδικοί του Taste Atlas.

Για το τέλος, και την θέση 49, άφησαν τα παξιμαδάκια τα οποία χαρακτηρίζονται ως την «ελληνική εκδοχή του μπισκότου». «Τα μπισκότα παρασκευάζονται με συνδυασμό αλεύρι, μαγειρική σόδα, χυμό πορτοκαλιού, χυμό και φλούδα λεμονιού, ελαιόλαδο, κανέλα, φρυγανισμένο σουσάμι, ζάχαρη και μπέικιν πάουντερ», αναφέρει η ιστοσελίδα.

Διαβάστε επίσης: 

6 ελληνικά πιάτα στην λίστα με τις καλύτερες παρασκευές με φύλλο και ζύμη στον κόσμο

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις